11. juuli 2007

Arco Vara: Saaremaal kinnisvarahindade languse jutt ei kehti

Kuigi ajakirjanduse väiteil on kinnisvarabuum Tallinnas raugemas ja aastaga hinnad langenud keskmiselt kümnendiku võrra, ei kehti hinnalanguse jutt Arco Vara Saaremaa juhi Arvo Eensaare sõnul Saaremaa kinnisvara kohta.

Eensaar ütles Oma Saarele, et meedias väljaöeldud arvamused kinnisvara hindade languse kohta on üks osa avaliku arvamuse kujundamise protsessist ja sellel on vähe pistmist reaalse olukorraga.

"Saaremaa kinnisvaraturul üldist trendi pole," arvas Eensaar. "Kui midagi on muutunud, siis on muutunud kinnisvaraturu rõhuasetus, liikudes ostjalt müüjale."

"Viimase aja kinnisvaraturu protsesse jälgides võiks öelda, et pealinnas on kõik tendentsid värvikamalt välja toodud," leidis Eensaar. " Üleriigiliselt on ehk märgata seda, et enam ei tormata ülepeakaela - asja on aidanud kontrolli alla saada pankade karmim laenupoliitika."

Ka Vestman Kinnisvara Saaremaa esinduse peamaakler Marju Lõbusa sõnul ei ole Saaremaa kinnisvaraturul erilist hinnamuutust täheldatud. "Üks tendents on märgata ja see on seotud tehingutega: tehinguks läheb vaid siis, kui müüja teeb alghinna suhtes järeleandmisi," kommenteeris maakler Saaremaa olukorda.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688