19. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus jättis Munkadetaguse torni üürnikele tagastamata

Halduskohus jättis rahuldamata Avo Sillasoo ja Raivo Sillasoo taotluse Uue tänava kinnistul asuva Munkadetaguse torni ja linnamüüri tagastamiseks, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kuni pole tõendatud, et pere oli õigusvastase võõrandamise ajal obrokimaa pidajaks, pole linnavalitsus esimese astme kohtu otsuse järgi kohustatud õigusvastaselt võõrandatud vara tagastamise avaldust uuesti läbi vaatama.

Kohus eesotsas kohtunik Indrek Paukžtysega nentis, et kaebajad ei esitanud ühtegi lepingut, mille alusel neile oleksid võinud tekkida õigused linnamüüri ja torni osas. “Ainuüksi asjaolu, et kaebajad linnamüüri ja torni kasutasid, ei tähenda automaatselt seda, et kasutamine toimus obrokiõiguse alusel,” seisab kohtuotsuses.

Linnamüüri ja Munkadetaguse torni kuulumist kaebajate õiguseellastele ei kinnita ka muud tõendid, nagu obrokimaksude register või kinnisvaramaksu raamat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785