Kopso: korterite hinnalangus on ajutine

1Partner Kinnisvara hinnangul on korterite
hinnalangus ajutine.

"Hetkel on Pirita linnaosas kahetoaliste müügikorterite ülepakkumine," ütles1Partner Kinnisvarabüroo atesteeritud maakler Maria Kopso, et hinnalangus on tingitud omanike soovist lõpuks oma korter maha müüa.

"Prognoosin, et hiljemalt aasta jooksul hinnalangus peatub ja hinnad jäävad stabiilsele tasemele," märkis Kopso põhjendusega, etPirita on traditsiooniliselt eramajade piirkond ning vastavalt linnaosa üldplaneeringule on seal kortermaju lubatud ehitada ainult Mähe endise aiandi piirkonnas, kus ehitab TTP ja mis on sisuliselt valmis.

Maakleri sõnuluutekortermajade jaoks Pirital rohkem ruumi ei ole. Teised arendajad üritavad küll Kloostrimetsas uute kortermajade detailplaneeringuid läbi suruda, kuid tänu kohalike elanike ja Pirita Seltsi aktiivsele tegevusele see väga lihtsalt ei lähe.
"Seega tekib mingi hetk korterite müügiturul taas defitsiit, sest Pirita on
ja jääb hinnatud elukeskkonnaks," möönis Kopso.

Kesklinnas aga valitseb 2-toaliste müügikorterite ülepakkumine. "Valik on suur ja ostjaid vähevõitu," tunnistas ta, et sellest on tingitud ka hindade langus.

Kopso arvas, et paljud müügikorterid on ülehinnatud, sest müüjad elavad oma mõtetes endiselt aastas 2005, kui osteti ära praktiliselt iga heas seisukorras korter.

Samas korterite hinnalangus ei ole üldine. On ka erandeid, kus uues
majas ostetakse ära kõrge ruutmeetrihinnaga korter. "Meie kinnisvarabüroo poolt vahendatud müügitehingu märtsis Koidu tn 20 uues majas, kus kahetoalise korterit ruutmeetrihind 45900 krooni," tõi Kopso näiteks.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed