14. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraäri Kiievis - ahvatlev ja ohtlik!

Ukrainas, iseäranis Kiievis, on kinnisvaraäris teenimisvõimalused väga ahvatlevad, ent ettevaatust – ka riskid on meeletud, kirjutas Eesti Ekspress.

Pärast nn oranži revolutsiooni 2000. aasta lõpus, mil suurriik Ukraina ja tema uinuma kippunud majandus näoga rohkem Lääne poole pööras, ärgitas see ligemale 50 miljoni elanikuga turg tegutsema paljusid, kes end vähem või rohkem ärimeesteks pidasid. Ka Eesti kommersandid käisid. Eelkõige kinnisvaraärimehed. “Ma arvan, et 2005. aastal käisid siin maad kuulamas kõik, kes kinnisvaraäris aktiivselt tegutsevad,” ütleb Eesti Ukraina saatkonna teine sekretär ­Margus Solnson. Tema tegeleb saatkonnas majandusküsimustega.

Kinnisvara – see tundub lihtne. Ostad, müüd ja vahendad. Arco Vara on Kiievis paar aastat kinnisvarakontorit pidanud. Firma regioonidirektori ­Rainer Osaniku sõnul on jaepangandus Ukrainas paraku sel tasemel, kus see meil oli kümmekond või enam aastat tagasi – laenuvõtmine uskumatult keeruline, intress üsna kõrge (hiljuti oli see veel 20–25 protsenti, nüüd saab ka 9–11 protsendiga, ent see on sõbrahind lugupeetud klientidele), mistõttu panga kaudu kinnisvara keegi ei soeta ning äri käib lõviosas ikka sularahas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785