13. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolga mõisa müüakse 29 miljoni krooniga

Stenbocki Perekonna Fond pani Kolga mõisakompleksi müüki, kinnisvarafirma Ober Haus küsib selle eest 29 miljonit krooni.

Ober Hausi kinnisvramaakler Tauno Pajuri ütles maakonnalehele Sõnumitooja, et müügihind 29 miljonit krooni on omaniku ja kinnisvara firma kokkulepitud hind. Tema sõnul on võimalikud ostjad juba kompleksi vastu ka huvi tundnud.

Mõisaomanik Anders Stenbock tunnistas Sõnumitoojale, et neil puuduvad finantsilised võimalused mõisa kordategemiseks. "Meil raha pole, parem anda mõis kellelegi, kel on kapital, las tuleb ja proovib seal midagi ära teha," ütles Stenbock, kelle hinnangul võib kõigi kompleksi kuuluvate hoonete kordategemine maksma minna miljardeid kroone.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785