1. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsingi korterihinnad annavad baltimaistele silmad ette

Meile meeldib ennast teistega võrrelda, nii võrreldakse ka oma kodu väärtust naabrite ja sõprade omaga. Kel soov enda vara laiemas plaanis positsioneerida, uurib ka kinnisvarahindu naaberriikides.

Pindi Kinnisvara juhatuse esimehe Peep Soomani sõnul on igasugused kinnisvaravõrdlused teiste riikide näidete varal enamasti siiski ebaadekvaatsed.

Miskipärast on eestlastele jäänud mulje, et Tallinna kinnisvara hinnad ei erinegi oluliselt Helsingi omadest, kirjutas SL Õhtuleht.

"See on tekkinud seetõttu, et võrdlusi on tehtud meelevaldsete näidete põhjal. Näiteks Helsingi piirkonda Kontulat, mis on tegelikult midagi Lasnamäe sarnast, on võrreldud Tallinna kesklinna äärealaga. See on meelevaldne," pahandab Peep Sooman.

"Mingisugune analüütik, kes ei tunne linna ega olustikku, võtab välisriigist ühe ja Tallinnast teise hinna – maja paistab enam-vähem samasugune, aga piirkonna unustab täiesti ära. Siis otsustataksegi, et ühes maksab ruutmeeter 2000 eurot ja teises 1900 eurot – näete, hinnavahe on peaaegu olematu.

Tegelikult on hinnavahe ikkagi märkimisväärne, eramute puhul mõnes kohas koguni kahekordne," lisab ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785