18. mai 2007

Sooman: kinnisvaraturul hakkavad kehtima tavapärased põhimõtted

Pindi Kinnisvara juhatuse esimehe ja Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse esimehe Peep Soomani sõnul on Eesti kinnisvaraturg stabiliseerunud, viimaste aastate kiire hinnatõus on jäänud ajalukku ning kinnisvaraturul hakkavad kehtima tavapärased turumajanduslikud põhimõtted.

"Tehingute arv on vähenenud, sest eluruumide ja eramukruntide tänane hinnatase ületab tihti klientide võimalusi, seda soodustab ka pankade varasemast konservatiivsem laenupoliitika. Lisaks on sageli tunda ostjate äraootavat seisukohta hindade tulevase liikumise osas," kommenteeris ta tänast satistikaameti teadet.

"Siiski prognoosime, et langus on ajutine ja koos inimeste sissetulekute kasvuga tõuseb taas tehingute arv varasemale tasemele, sest elamispinda vajavaid inimesi on väga palju,” lisas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688