29. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urmas Sõgel: maa võtmine mere arvel on Eestis õigustamatu

Kakumäe Seltsi juhatuse esimees Urmas Sõgel oponeerib geoloogia-mineraloogia kandidaadile Erna Sepale, öeldes, et Eestil ei ole mere arvel maa juurdevõtmine õigustatud, kirjutas Eesti Ekspress.

"Mere õigustatud täitmine eesmärgiga võita maad juurde on tõesti olnud möödapääsmatu kõrge asustustihedusega, praktiliselt metsavabades ning väikese pindalaga riikides. Ning ka eesmärgid, milleks seda täidetuna saadud maad kasutatakse, on seotud avalike huvidega (põllumajandus, infrastruktuur, isegi lennundus jne)," vastas Sõgel Sepale.

Eesti puhul aga peab Sõgel mõtet õigustamatuks, kuna siin on asustus hõre ja metsaga lood täiesti vastupidised. Lisaks on mere täitmise mõjud uurimata.

"Kui mujal on mere täitmisega seotud avalikud huvid, siis meil on tegemist erahuvidega, mida püütakse looritada ja segada muu soustiga. Eesmärk on aga üks - saada mere arvelt maad juurde ning saada sinna ehitusluba kaksik/ridaelamute ehitamiseks. Ning saadud luba tuleb kiirelt heausksele ostjale maha müüa," selgitas Sõgel. Hiljem aga jääksid naiivsed ostjad maast seaduste tõttu ilma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785