Urmas Sõgel: maa võtmine mere arvel on Eestis õigustamatu

Kakumäe Seltsi juhatuse esimees Urmas Sõgel
oponeerib geoloogia-mineraloogia kandidaadile Erna Sepale, öeldes, et Eestil ei
ole mere arvel maa juurdevõtmine õigustatud, kirjutas Eesti Ekspress.

"Mere õigustatud täitmine eesmärgiga võita maad juurde on tõesti olnud möödapääsmatu kõrge asustustihedusega, praktiliselt metsavabades ning väikese pindalaga riikides. Ning ka eesmärgid, milleks seda täidetuna saadud maad kasutatakse, on seotud avalike huvidega (põllumajandus, infrastruktuur, isegi lennundus jne)," vastas Sõgel Sepale.

Eesti puhul aga peab Sõgel mõtet õigustamatuks, kuna siin on asustus hõre ja metsaga lood täiesti vastupidised. Lisaks on mere täitmise mõjud uurimata.

"Kui mujal on mere täitmisega seotud avalikud huvid, siis meil on tegemist erahuvidega, mida püütakse looritada ja segada muu soustiga. Eesmärk on aga üks - saada mere arvelt maad juurde ning saada sinna ehitusluba kaksik/ridaelamute ehitamiseks. Ning saadud luba tuleb kiirelt heausksele ostjale maha müüa," selgitas Sõgel. Hiljem aga jääksid naiivsed ostjad maast seaduste tõttu ilma.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed