Meerits: tambitagu või kool porri, kui aga kinnisvara odavalt kätte saaks

Audentese nõukogu esimees Heldur Meerits
kirjutas Eesti Päevalehes, et Audentese Tartu erakooli teemal on viimase kahe
nädala jooksul fakte avalikkusele pillutud nõndaviisi, et tõest pilti kokku
panna ei ole enam võimalik.

"Läbirääkimisi on saatnud kokkuleppe otsimise asemel ühepoolne kihutustöö ning lapsevanemaid justkui esindavate aktivistide tegutsemismotiiv näib olevat: "Tambitagu või kool porri, kui aga kinnisvara odavalt kätte saaks," ütles Meerits.

Meeritsa sõnul oli kaks põhjust, miks omanikud ei näinud võimalust samal viisil erakooli Tartus siiski edasi pidada: "Kõigepealt ületasid kulud kolmandiku võrra tulusid. Teine ja tähtsam põhjus oli see, et samade suundumuste jätkumisel oleks asi läinud hullemaks. Praegu õpib koolis 103 last, kusjuures IX klassi õpilasi on 22 ja I klassi õpilasi kaheksa. Praegu on klassis keskmiselt 11,4 õpilast, järgmisel aastal langeks see arv 9,9-ni."

Üsna kiiresti moodustus Tartu lastevanematest mittetulundusühing TEHES, mis tahtis kooli pidamist jätkata: "TEHES-i kõrvale kavatseti moodustada sihtasutus, mis oleks kinnistu omandanud ning mille rahastajateks olid Tiit Veeber ja Neinar Seli. Saime esimese, seejärel teise pakkumise. Huvitaval kombel eeldati mõlemal juhul, et toetame ostjat, loodavat sihtasutust, ligi 20 miljoni krooniga. Pakkumiste ette ja kõrvale hakkas ajalehtedes ilmuma lugusid, milles Audentese omanikke kujutati röövlitena. Kahjuks sai üha selgemaks, et meiega manipuleeritakse ja tegelik huvikese on koolipidamisest kaugel."

Meeritsa sõnul on Andrus Kuusmann ja Margit Keller, selle tegevuse ilmsed niiditõmbajad, püüdnud esil hoida dramaatilist vastasseisu, milles ühel pool on õnnetud lapsevanemad ja teisal jõukad kooliomanikud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed