22. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laine Jänest ähvardab riigikontroll ja järelepärimine

Tartu volikogu opositsion tahab tuleval neljapäeval volikogu istungil esitada linnapea Laine Jänesele järelepärimise ja algatada maatehingute uurimise.

Isamaaliidu fraktsiooni juhi Margus Tsahkna sõnul kavatseb opositsioon linnapeale seoses spaahotelli maavahetuse skandaaliga arupärimise esitada, kirjutas Tartu Postimees . «Arutame praegu, et tuleks korraldada väga tõsine uurimine,» lausus ta. «Kui üksikjuhud kokku panna, siis on Tartus toimunud pikaajaline protsess.»

Seda, mis vormis juurdlus tuleb, ei osanud Tsahkna esialgu öelda. Tema sõnul on opositsioonil võimalik küll tegutseda revisjonikomisjoni kaudu, aga asi on palju tõsisem: «Me võime minna kuni riigikontrollini välja – riigikontrollil peaks olema õigus auditeerida kohaliku omavalitsuse tegemisi.»

Tartu linnavalitsuse eilne pressiteade väitis aga, et Tartu Postimehe artiklis «Tartu rae nahaalne skeem soosis lemmikuid» kirjeldatud maatehingutes ei ole midagi kahtlast.

Abilinnapea Anto Ili teatel oli Tartu volikogu uue aseesimehe Verni Loodmaa osalusega Kvintett Kinnisvarale müüdud maa iseseisva ehitusõiguseta krunt, mistõttu ei maksa selle maa ruutmeeter kindlasti 10 000 krooni nagu ümberkaudsetel ärimaadel.

«Artiklis tuuakse näiteks Paju 2 krundi müügihind, mis on kõne all olnust umbes poole kõrgem,» ütles Ili. «Kuid too maatükk oli hoonestatud krunt, mille peal oli inimese kodu! On loogiline, et selline krunt on kallim kui maatükk, millega mitte midagi ette võtta ei saa.»

Selliste kaalutluste tulemusena müügihind, 4250 krooni ruutmeeter, Ili sõnul sündiski.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785