21. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hispaanlased venitavad Narva-Jõesuu veepargi projekteerimisega

Narva-Jõesuusse tänapäevase veepargi kujundada lubanud Hispaania firma sai projekteerimiseks ettemaksu, kuid pole tähtaegadest kinni pidanud.

Et objekt nii-öelda raisku ei läheks, on omavalitsus ja tema äripartnerid Lätist juba uued spetsialistid leidnud, kirjutas Põhjarannik.

Hispaania ettevõttegrupp Action Park, kes on oma esindajate sõnul üle maailma projekteerinud üheksa veeparki, leidis ühise keele Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi ja mitme kohaliku ettevõtjaga. Mais tutvustati avalikkusele äriideed rajada tänapäevane veepark. Selle kohaselt pidi avamine toimuma 2008. aasta juunis.

Narva-Jõesuu oli spetsiaalselt veepargi jaoks moodustatud OÜ Freeland Property kaasasutaja, kellele anti 50 aastaks kasutada linnamaa õiguseta seda erastada. Vastutasuks kuuluvad omavalitsusele osakud, neli kohta üheksast nõukogus, vetoõigus tähtsate küsimuste arutamisel ja dividendid. Linnapea Andres Noormägi teatas Põhjarannikule, et linnast pole talle ette nähtud 25 protsendi osaku omanikku veel saanud, ehkki sellekohane otsus on juba tehtud. Ülejäänud kolmveerand Freeland Property osakutest kuulub OÜ-le Narova-Invest, Narva mööblivabriku omanikule, ASi Narova tütarettevõttele.

Noormägi ütles, et hispaanlastega sõlmitud lepingu kohaselt oli veepargi interjööri väljatöötamise tähtaeg 20. detsember. Lepingu järgi tegi Narova-Invest Freeland Property nimel selle väljatöötajatele 50protsendilise ettemakse – 6000 eurot. Kuid seni pole projekti Eestis nähtud. Samas kaasasid hispaanlased töösse Prantsuse maastikukujundaja, kes käis kohapeal ja hindas oma tööd 13 000 eurole. Hispaanlased soovisid, et sellegi ettemaksu teeksid Eesti partnerid.

„Ühe töö eest on ettemaks tehtud, aga see töö on tegemata. Nüüd tahetakse juba teist ettemaksu,“ on Noormägi hämmeldunud. „Vaidlusküsimus on praegu selles, et me pole nõus lisatöö eest, mida lepingus kirjas ei ole, ettemaksu tegema, kuid tegime omapoolse pakkumise sõlmida nimetatud maastikukujundajaga eraldi leping. Ent sellest pole midagi välja tulnud.“

Noormägi tõdes kahetsustundega, et olemasolevas veepargi interjööri väljatöötamise lepingus pole tähtaja ületamise eest mingeid sanktsioone ette nähtud. Katsed lepingut muuta – tähtaega pikendada ja samas viia sellesse sisse punkt vastutusest – pole edu toonud. Linnapea sõnul teatasid Hispaania partnerid talle, et pole ilmselt elektroonilise posti probleemide tõttu muudetud lepingu projekti saanud.

Nimetatud probleemiga kokku puutunud, hakkas OÜ Freeland Property pidama läbirääkimisi teiste veeparkide loomise spetsialistidega ja leidis kaks omavahel koostööd tegevat Läti firmat. Üks neist tegeleb projektide konstruktsioonilise, teine arhitektuurilise osaga. Noormägi sõnul nõustusid lätlased sõlmima lepingu Narva-Jõesuu veepargi interjööri väljatöötamiseks ilma ettemaksuta.

„Tegime Action Parkile ettepaneku saata oma projekt 23., lätlastele 30. märtsiks. Nüüd ootame tulemust,“ ütles Noormägi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785