1. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sulev Seppik tegi Viimsis imet

Kui vanajumal lõi maailma kuue päevaga, siis Ain Seppiku pojal Sulev Seppikul kulus vaid kaks päeva rohkem, et saada Viimsis 36hektarilisele krundile neli korda suuremat ehitusmahtu lubav detailplaneering.

Viimsi vald muutis eelmise aasta jaanipäeva paiku kaheksa päevaga kurikuulsa nn Antenniväljaku detailplaneeringut, mille tõttu saab Viimsi poolsaare keskel asuvale krundile ehitada 80 elamuühiku asemel 320 elamuühikut. Vahe on rahas sadades miljonites kroonides. Planeeringu järgi tulevad sinna ridaelamud, kirjutab Äripäev.

"Ma ei pea vajalikuks kommenteerida oma äriasju ajakirjanduse vahendusel," vastas krundi üks omanikke Sulev Seppik küsimusele, kuidas tal õnnestus algatada detailplaneering erakordselt lühikese ajaga.

Krunt, mis toob Viimsi tosina tuhande elanikuga valda tuhat elanikku juurde, kuulub Tallinna Äripangale (51%) ning 49% jaguneb pooleks Siim ja Sulev Seppiku ning Kristian Kesneri firmade vahel. Seppikuid ühendab Äripangaga nende onu Madis Kiisa, kes kuulub panga nõukogusse.

Sulev Seppiku saavutus on seda tähelepanuväärsem, et krundi eelmised omanikud Urmo Altosaar, Jaanus Laugus ja Robert Borodin said vallavalitsuselt veel mullu märtsis uue detailplaneeringu algatamisele eitava vastuse. Siis öeldi, et valda pole uusi elamurajoone vaja. Samas on ka krundi eelmised omanikud tehinguga seotud, kuna müük Äripanga, Seppikute ja Kesneri firmale Morgan Trade toimus alles 2006. aasta novembris. Suvel kanti vaid sisse eelnõue krundi üleandmiseks OÜ-le Morgan Trade, mis võimaldas Sulev Seppikul esitada avalduse Viimsi vallavalitsusele.

Seega jääb õhku rippuma küsimus, kui suure summa eest Sulev Seppik krundi ostis. Igatahes on tänase päeva seisuga krundile seatud hüpoteeke 168,6 miljoni krooni eest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785