5. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venelased tulevad, soomlased lähevad ja hinnatõus jätkub

Huvi uute korterite järele on endiselt suur nii välismaalaste kui kohalike elanike hulgas, kirjutas Äripäev.

Samuti on huvi tekkinud Venemaa ärimeeste seas, kes soovivad paigutada raha Pärnu kinnisvarasse, eriti kesklinna ja rannarajooni eksklusiivsetesse pindadesse ja kruntidesse. Seevastu soomlaste huvis on märgata langust, pigem isegi müügisoovi.

Samas kortermajade ehitamine aina hoogustub, populaarseimad on kesklinn ja rannarajooni lukspiirkonnad.

Enamasti soovitakse osta valmis korterit, erinevalt paari aasta tagusest ajast, kus suur osa pindu leidis ostjad juba paberil.

Uute korterite hinnad on stabiliseerumas. Enamasti soovitakse osta valmis korterit, erinevalt paari aasta tagusest ajast, kus suur osa pindu leidis ostjad juba paberil. Kesklinna ja rannarajooni uute korterite hinnad kõiguvad sõltuvalt pinna suurusest ja asukohast.

Kohalikke elanikke huvitavad kahe-kolmetoalised, peamiselt kivimajades paiknevad ahiküttega korterid, kus kommunaalkulud on madalad. Kuna selliseid kortereid on väga vähe, on nende hinnatase tõusnud.

Nõutuimad üüripinnad on ikka kesklinnas ja rannarajoonis, kuna seal ei ole piisavalt pakkumisi.

Pärnu linnas ehitatakse vabadele kruntidele valdavalt korterelamuid. Uute eramute ehitamine suundub järjest enam äärelinna ja linnast välja. Linna piiridesse jäävad eramud muutuvad üha hinnalisemateks.

Ülejõe elamurajooni eramute hinnad on aasta algusest tõusnud umbes 20%.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785