19. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teealuste maade omanikud tingivad

Tallinna plaan osta tänavu Põhjaväila ja Merivälja tee ehituse alla jäävaid maid 71 miljoni krooni eest on maaomanikud tingimuste üle kauplema pannud, kirjutas Äripäev.

Tuntumad maaomanikud on Eesti Statoil, reklaamibüroo Vatson & Vatson omanik Rain Teimann, alkoholitootja Onistar omanik Igor Savenkov ja logistikafirma Smarten omanikud Indrek Prants ja Sven Mansberg.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul läbirääkimised praegu käivad, veel jaanuaris kohtutakse paari maaomanikuga. Vastaspoolel pole tema sõnul neid, kes on maa teadlikult soetanud, et linnalt raha välja kaubelda. Ka kinnistusregistri järgi on maad ostetud juba aastaid tagasi. Aas mainis siiski, et ühel juhul pidi omanik maad ostes teadma, et see jääb Merivälja tee pikenduse alla ja sinna midagi ehitada ei saa.

Tegemist on Rain Teimanni reklaamibüroo Vatson & Vatson ja pesemisvahendite müüja Technosol omaniku Imre Reino 2005. aastal kahasse ostetud maaga Merivälja tee 71. Linn vajab sealt 1633 ruutmeetrit. Kinnistu kogupindala on 11 000 ruutmeetrit.

Aas märkis, et kui kokkuleppele ei jõuta, saab linn maa sundvõõrandada. Linn on nõus ka hinda tõstma, varem oli see 500 krooni ruutmeeter.

ASilt Eesti Statoil peab linn ostma kolm maatükki, millest üks, Narva mnt 77a, asub eriti hea koha peal. Aasa sõnul tahab kütusefirma selle vastu uut kohta bensiinijaamale.

Põhjaväila alla jääb ka tankla Lootsi Rimi hüpermarketi juures. Statoili soovid on Aasa sõnul mõistlikud, välja arvatud üks nõue, millest Aas ei soovinud rääkida.

Kokku peab Tallinn saama maid 13 omanikult, sealhulgas Smarteni omanikelt, Tallinna Sadamalt, Kaitseliidult ja paarilt Merivälja eramaja omanikult. Smarteni omanikel on seal firma Baltek Arendus kaudu krunt mere ääres Merivälja-Viimsi piiril. Kavas on ehitada 2008. aasta suveks restoran, rääkis firma juhatuse liige Monika Rõbtšenko. "Linn pole veel meile pakkumist teinud, tegeleme oma eskiisiga," lisas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785