19. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksminister Heiki Kranich noolib maatükki Nõmmel

Kui enne maa-ameti skandaali puhkemist mullu oktoobris laekus keskkonnaministeeriumile keskmiselt üks maadevahetustaotlus kahe-kolme päeva jooksul, siis pärast seda laekub keskmiselt üks avaldus päevas või enamgi.

Seetõttu protsessid veidi toppavad, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tähelepanuväärne on endise keskkonnaministri Heiki Kranichi firma South Kinnisvara ning selle juhi Marko Loosi ühine taotlus, mis edastati eelmisel nädalal, seal soovitakse vahetada kokku ligi 150 hektarit looduskaitseliste piirangutega maad üle Eesti. Sealhulgas tahetakse vahetada maatükid Harjumaal Kuusalu ja Anija vallas riigi seitsmehektarilise metsatuka vastu Kernu vallas ning kolme hektari vastu Tallinnas Nõmmel Helbe tänaval.

South Kinnisvara kohta, mis paistis edukate maadevahetustega silma 2003. aastal, ütles Kranich mullu novembris, et kavatseb firma likvideerida, kuna pärast tema seostamist firmaga lõppesid kõik firma maadevahetused.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785