8. detsember 2006
Jaga lugu:

Arco Vara spaahotelli Soome äripartner kaalub loobumist

Euroopa suurim spaahotellide kett Holiday Club Resort OY on loobumas koostööst Arco Varaga Tallinna spaa rajamiseks, sest ehitamine läks algsest palju kallimaks.

2005. aasta aprillis sõlmitud leping Arco Vara ja Holiday Club Resort OY vahel on katkemas, kirjutab Äripäev. Lepingu järgi pidi 1,1 miljardi kroonise spaahotelli Tallinna kesklinna valmis ehitama Arco Vara ja soomlased sinna opereerima tulema aastal 2008.

Nüüd räägivad pooled läbi võimalike hüvitiste üle, sest ehitus on kallimaks läinud ja praeguste hindadega ei tasu spaahotelli enam ehitada, rääkis Holiday Club Resort OY juhataja Vesa Tengman eile.

Varem tunnistas Arco Investeeringute juht Veiko Pedosk, et spaa tähtaeg nihkub edasi ja projekti teise osapoolega räägitakse läbi uue avamisaja üle. "Me otsime partneriga lahendusi, siin on kõik variandid võimalikud. Ehitushinnad on arendusturgu palju mõjutanud ja mitme suure projekti ees on võimaliku profiili muutmise küsimus," rääkis Pedosk sel esmaspäeval.

Tengman ütles, et spaa ehitus oleks hinnatõusu valguses toonud Arco Varale 625 miljonit krooni lisakulutusi ja sellega oleks algne leping poole kallimaks läinud. Tengmani sõnul eelmisel aastal nagunii juba korrigeeriti hindu toonase hinnatõusu tõttu.

Tengmani sõnul uuritakse spaa ehitamise võimalusi väljaspool Tallinna ja mujal Balti riikides. "Meil on laual koguaeg 6-7 plaani ja tahame igal aastal ühe neist käivitada," lausus ta. Firmat huvitavad nii Peterburi ja Moskva ümbrus kui ka Balti riigid, samuti teised Skandinaavia riigid.

Pedosk ütles eile, nad teevad otsuse koos Soome partneriga sel aastal. "Enne otsust, mis suunas projektiga edasi liigume, ei tahaks raehoone teemal spekuleerida, kuid selge on see, et tegemist on atraktiivse krundiga."

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee