14. november 2006
Jaga lugu:

Suur tükk Kristiine keskusest on Preatoni investorite käes

Maksupettuses süüdistatava Itaalia ärimehe Ernesto Preatoni leitud investorid said eelmisel nädalal juurde Kristiine Kaubanduskeskuse aktsiaid.

Aktsiate eest maksid investorid kolme aasta jooksul kokku 110 miljonit krooni, kirjutas Äripäev.

Investeerimisfirma Svalbork Invest, mille juhatuse esimees Ernesto Preatoni on väidetavalt jätnud Eesti riigile tasumata üle 50 miljoni krooni makse, sai eelmise nädala reedel endale üpris suure tüki Kristiine Kaubanduskeskusest. Nüüd kuulub investeerimisfirmale 30 protsenti keskuse aktsiatest. Svalbork oli ka varem keskuse omanik ASi Kalaranna kaudu, kuid seda palju väiksema osalusega.

Preatoni juhitav Svalbork Invest kuulub Ühendriikides registreeritud ettevõttele Trell. Selle omanikud on Svalborki juhatuse liikme Andrus Lauritsa sõnul erainvestorid, kelle Preatoni on leidnud. Lauritsa sõnul Preatoni ise omanikeringi ei kuulu.

"Nad ostsid selle (Kristiine keskuse - toim.) 3-4 aastat tagasi ja kokkuleppe oli, et aktsiad kantakse neile üle pärast kogu makse tasumist," märkis Laurits. Kuigi Laurits ei soostunud tehingu summat ütlema, peitus see investeerimisfirma kolme aasta aruandes, mille järgi on alates 2004. märtsist kuni selle aastani üle kantud 110,6 miljonit krooni.

Kes täpsemalt saladuslikud investorid on, Laurits ei öelnud, vabandades, et tema on vaid firma juht.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee