14. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suur tükk Kristiine keskusest on Preatoni investorite käes

Maksupettuses süüdistatava Itaalia ärimehe Ernesto Preatoni leitud investorid said eelmisel nädalal juurde Kristiine Kaubanduskeskuse aktsiaid.

Aktsiate eest maksid investorid kolme aasta jooksul kokku 110 miljonit krooni, kirjutas Äripäev.

Investeerimisfirma Svalbork Invest, mille juhatuse esimees Ernesto Preatoni on väidetavalt jätnud Eesti riigile tasumata üle 50 miljoni krooni makse, sai eelmise nädala reedel endale üpris suure tüki Kristiine Kaubanduskeskusest. Nüüd kuulub investeerimisfirmale 30 protsenti keskuse aktsiatest. Svalbork oli ka varem keskuse omanik ASi Kalaranna kaudu, kuid seda palju väiksema osalusega.

Preatoni juhitav Svalbork Invest kuulub Ühendriikides registreeritud ettevõttele Trell. Selle omanikud on Svalborki juhatuse liikme Andrus Lauritsa sõnul erainvestorid, kelle Preatoni on leidnud. Lauritsa sõnul Preatoni ise omanikeringi ei kuulu.

"Nad ostsid selle (Kristiine keskuse - toim.) 3-4 aastat tagasi ja kokkuleppe oli, et aktsiad kantakse neile üle pärast kogu makse tasumist," märkis Laurits. Kuigi Laurits ei soostunud tehingu summat ütlema, peitus see investeerimisfirma kolme aasta aruandes, mille järgi on alates 2004. märtsist kuni selle aastani üle kantud 110,6 miljonit krooni.

Kes täpsemalt saladuslikud investorid on, Laurits ei öelnud, vabandades, et tema on vaid firma juht.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785