8. november 2006
Jaga lugu:

Itaalia ärimees juhib Eestisse saapamaa kinnisvaramiljardeid

Itaallane Riccardo Lelmi paigutab Tallinna, Pärnu ning Narva kinnisvarasse miljardeid.

Lelmile kuuluv Erel Grupp (tema osalus 50 protsenti) investeerib Tallinna, Pärnu, Narva ja Rakvere kinnisvaraturule. Valminud on kortermajad Tallinnas Kadriorus, renoveeritud Eesti-aegsed majad Pelgulinnas, pealinna südames kuulub talle Sakala Residence nime kandev kortermaja, siis veel büroohoone Paldiski maanteel. Pärnu lähedal Valgerannas asutakse 800 miljoni krooni eest rajama korter- ja eramajade rajooni, Narvas ehitatakse ja renoveeritakse kortermaju, Maardusse kerkib 15-kordne elumaja, kirjutas Ärileht.

Lelmi on Eestis elanud tegelikult juba üheksa aastat, kuid tema äri on just-just võtmas uusi mõõtmeid. Pole saladus, et just teda peetakse Itaalia investorite eeskõnelejaks siinkandis. Lisaks enda rahale paigutab ta ka teiste Itaalia ettevõtjate raha.

Lelmile kuulub osalus ka näiteks restoranis Cathedral riigikogu hoone külje all. Samuti proovib ta Itaaliasse viia EMT mobiilset parkimist. “Aga see võtab veel aega,” ei tee ta Itaalia aeglusest saladust. Tema firma rendib enamikku Raekoja platsi ümber olevaid lukskortereid. Aga eelkõige on jutt kinnisvara arendamisest, ehitamisest, renoveerimisest. Lisaks Tallinnale on mindud Pärnusse, Narva ja Rakverre. Partnerid on Vilniuses ja Riias. Lätis siiski väga hoogsalt veel tegutsema ei hakata. “Riia on liiga läbipaistmatu,” ütleb Lelmi.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee