6. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Tigutorni kalleim korter maksab 6 miljonit krooni

Linnaehituse juhataja Kalev Kase sõnul paneb Linnaehitus oma kodulehele Internetis järgmise nädala teisipäeval välja Tigutorni korterite hinnad ja ost-müük võib alata, kirjutas Tartu Postimees.

Suurimas, neljatoalises korteris on pinda 124 ruutmeetrit ja hinnaks kuni 50 000 krooni ruutmeetri eest.

Tartu kõrgeima ja kindlasti ka ühe eksklusiivseima hoone korterite hinnatasemeks kujuneb Kase sõnul 30 000 kuni ligi 50 000 krooni ruutmeetri eest. Müüki läheb esialgu kolmandik Tigutorni 85 korterist, maja müüakse maha kolmes etapis. «Tahaksime esimeses etapis panna müüki läbilõike kõigist erineva suuruse ja kõrgusega korteritüüpidest,» lisas Kase.

«Kõik huvilised saavad korterite hinnad meie internetileheküljelt teada korraga, järgmise nädala teisipäeva hommikul, sest siis ei ole keegi eelisseisundis,» lausus Kase. «Seal on mõned sellised korterid, mida tahaks ehk osta mitu inimest.»

Kase sõnul on huvi hoone tulevaste korterite suhtes täiesti olemas. «Algul oli jutt, et alustame müüki septembris. See, et oleme venitanud, võib olla mingil määral huvi kahandanud,» tunnistas ta.

Kortereid hakkab müüma Linnaehitus ise. Majas on 2-, 3- ja 4-toalisi kortereid. Väiksema kahetoalise korteri suurus on 48 ruutmeetrit, neljatoalises on pinda aga koguni 124 ruutmeetrit. Kolmetoalised korterid on 69-ruutmeetrised. Hoone esimesele ja teisele korrusele tulevad ka mõned bürood.

Ootuste kohaselt peaks Tigutorn valmima järgmise aasta lõpuks, igaks juhuks nihutatakse korterite üleandmise-vastuvõtmise aega aga mõne kuu jagu edasi.

Tigutorni ruutmeetrihinnad sisaldavad ka sisekujundaja juhendatud viimistlust. «Viimistluse kvaliteet on selgelt kõrgem kui teistel asjadel, mida me seni ehitanud oleme,» ütles Kase.Kinnisvaraeksperdi Tartu büroo atesteeritud hindaja Eduard Elbrechti andmetel on Tigutorni korteritele tehtud juba mõned eelbroneeringud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785