31. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joakim Helenius paigutab Härgla mõisa 30 miljonit krooni

Investeerimispankur Joakim Helenius ostis selle aasta juunis Härgla mõisa, mille hinda Helenius ei avaldanud.

Mõisa majade ja mõisapargi korda tegemine võib maksta 30 miljonit krooni.

Palju Joakim Helenius Härgla mõisa eest maksis, seda ta ei ütle: "Ostsin mõisa oksjonil ja summa, mis ma maksin on vaid väike osa sellest, mida on vaja investeerida."

Härgla mõisa omandas 2006. aasta juunis investeerimispanga Trigon Capital tütarfirma Sunny-Trading. Trigon Capitali enamusaktsionär on Joakim J. Helenius.

Heleniuse hinnangul ainult majade ja mõisapargi korda tegemine võib maksta 30 miljonit krooni. Lisaks plaanib ta seal võib-olla lambaid kasvatama hakata ja teha koostööd hobuseid aretava naabriga. "Niipea kui ma aega saan, tahan minna Härglasse, et naabritega tutvuda ja täpsemaid tulevikuplaane teha," ütles Helenius.

Trigon Capitalile kuulub neile seitse vähem või rohkem säilinud hoonet: mõisa peahoone, valitsejamaja, jääkelder, kaks abihoonet, kuivati-ladu ja kuur.

Heleniuse sõnul ostis ta Härgla mõisa, kuna tahab luua seal keskkonna, mis meenutab saja aasta tagust ajastust "Kuna mõis on Tallinnale nii läheda, siis loomulikult on see mõnus koht, kus veeta suveõhtuid," ütles Helenius.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785