Kohtla-Järvel on huvi uute korterite vastu väike

Kohtla-Järve Ahtme linnaossa ehitatavate
uute majade korterid ei tekita ostjates suurt huvi. Maaklerite arvates on vaikus
kinnisvaraturul ajutine, kirjutas Põhjarannik.

Ober-Hausi peaspetsialisti Pille-Riin Tagami sõnul on uues Salu tänav 13 majas praegu ainult üks broneerimisleping, kuigi ehitamise ajal oli ostuhuvilisi palju. Majas on 20 korterit.

„Kuid ilmselt seetõttu, et naabermaja Salu tänav 11 korterid müüki tulid, on huvi vähenenud,“ ütles Pille-Riin Tagam. „Loomulikult on sealsed korterid möbleeritud. Ja ilmselt ootab rahvas, mis hinnaga neid ostetakse. Üldiselt toimib kinnisvaraturg lainetena. Juhtub, et mõne koha või maja vastu tekib suur huvi, siis see aga kaob. Kuid aja möödudes tekib see uuesti.“

Ahtmesse ehitatakse veel üht uut maja aadressil Aru tänav 3, mis peaks 2007. aasta märtsis valmis saama. Seal on 50 32-80 ruutmeetri suurust korterit. Ruutmeeter maksab samuti kui Salu tänav 13 majas umbes 12 000 krooni. Kinnisvarabüroo Uus Maa pakub neid kortereid juba ammu, kuid praegu pole veel ühtki broneeritud.

Firma Arol Kinnisvara maakler Argo Soolep arvab, et uute majade korterite vastu huvi alles tekib, sest praegune elamufond on enamjaolt vana ning kuna inimeste elukvaliteet pidevalt paraneb, siis tahavad nad paremini elada.

Illar Kaasik OÜst Ettevõtluse Arengu Agentuur ütles, et näiteks Jõhvis Veski tänav 8 ehitatava maja korterite müügiga probleeme ei teki. Praegu on 30 korterist broneeritud 18. Illar Kaasik põhjendab seda sellega, et Jõhvi on Toila ja Narva-Jõesuu kõrval kõige perspektiivsem piirkond ning maja asub kesklinnas.

Pille-Riin Tagam märgib, et teisaste eluruumide turul hinnatõus jätkub. Kuid praegu pole see nii järsk kui varem. Suurem hinnatõus on viimasel kolmel kuul märgata Ahtme linnaosas. Kuid ka Järve linnaosa kortereid alla 100 000 krooni peaaegu enam ei saa.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed