23. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara paneb Rumeenias müüki 700 korterit

Baltikumi suurim kinnisvarakontsern Arco Vara avab koos IPC Real Estate’iga büroo Bukarestis, laienedes seeläbi juba kuuendasse riiki Ida-Euroopas, teatas ettevõte.

Bukarestis käesoleva aasta oktoobris registreeritud Arco Real Estate Consulting S.R.L. kuulub võrdselt Eesti ettevõtetele AS Arco Vara ja AS IPC Real Estate. Tütarettevõte hakkab tegutsema rahvusvahelise kaubamärgi Arco Real Estate all.

Arco Vara teenindusgrupi juht Ivar Siimar kommenteeris, et Rumeeniasse sisenemise ajastus on strateegilise tähtsusega, sest toimub vahetult enne riigi ühinemist Euroopa Liiduga ning regioon on muutumas investoritele järjest atraktiivsemaks.

Koostöö Arco Vara ja IPC vahel ühendab Arco Vara kogemused kinnisvaras ja IPC teadmised kohalikust turuolukorrast, lisas Siimar. “IPC-l on juba mitu elupindade arendusprojekti töös, mis võimaldavad hooga käivitada meie alustava esinduse töö,” ütles Siimar.

IPC partner Peep Aaviksoo ütles, et järgmise kahe aasta jooksul on kavas turule tuua rohkem kui 700 korterit. “Hea on turul alustada omaenda kvaliteetsete toodetega,” ütles Aaviksoo. “Oleme Rumeenia turul tegutsenud nüüd juba üle aasta ja näeme palju sarnasusi Balti turu viimaste aastate arengutega.”

Arco Real Estate Consulting S.R.L.-i hakkab juhtima Rumeeniast pärit Ciprian Lopata, kel on kümne-aastane juhtimiskogemus Balti riikidest, olles juhtinud siin Colgate-Palmolive ja Cleanaway Baltics tegevust. “Meie esimese aasta eesmärk on importida Rumeeniasse Arco Vara klienditeenindusstandardid ja seeläbi edukalt käivitada oma teenused Bukarestis,” ütles Lopata. “Järgneva paari aasta jooksul plaanime jõuda ka järgmistesse Rumeenia suurlinnadesse.”

Arco Real Estate Consulting S.R.L. hakkab osutama klassikalisi kinnisvara hindamis- ja vahendamisteenuseid. Esimese aasta jooksul on kavas tööle võtta 40 inimest.

Arco Vara ja IPC Real Estate planeerivad tulevikus teha koostööd ka kinnisvara arendusprojektides Rumeenias.

IPC Real Estate asutati aastal 2005 ja ettevõtte on pühendunud kinnisvaraarendusele ja investeerimistegevusele Rumeenias. IPC on käivitanud esimesed elamuehitusprojektid Bukarestis, mille koguinvesteeringud ulatuvad 45 miljoni euroni. 2006. aastal kavatseb ettevõte laiendada oma tegevust ka teistesse linnadesse Rumeenias ja mitmekesistada oma toodete portfelli. Ettevõte kuulub kolmele partnerile: Peep Aaviksoo, Indrek Elhi ja Ciprian Lopata.

Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud Baltimaade suurim kinnisvaraettevõte, mille tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust. Gruppi kuulub üle 30 tütarettevõtte, grupil on esindused 22 linnas Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Bulgaarias ja Rumeenias. Grupis töötab kokku üle 300 inimese. Arco Vara AS 2005. aasta auditeeritud konsolideeritud käive kasvas 476 miljoni kroonini ning grupi puhaskasum 116 miljoni kroonini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785