10. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riias tõusid kinnisvarahinnad 15 protsenti

Selle aasta juulist kuni septembrini on kinnisvara hinnad Riias ning selle lähiümbruses tõusnud 10 - 15 protsenti, kirjutas BBN.

Realia kinnisvarabüroo andmetel on suurim nõudlus maatükkide järele, mis asuvad ühistranspordi, poodide, koolide või teiste infrastruktuuride lähedal. Turu peamised mõjutajad on olnud väiksemad kinnisvaraarendajad, kes ostavad maid kokku plaaniga need tulevikus maha müüa.

Suurte maatükkide hinnad on olnud stabiilsemad, 6 - 20 eurot ruutmeeri kohta (90 - 300 krooni).

Aktiivne nõudlus on ka ärimaade osas, mis asuvad 20 km raadiuses Riiast. Paljud firmad plaanivad ehitada ärihooneid suurte maanteede äärde. Suurim nõudlus on 0,5 kuni 2 hektariliste maatükkide järele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785