29. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Manutent vajab lisaraha Läti ja Venemaa projektide jaoks

Manutendi finantsjuht Reimo Raidi sõnul vajab Manutent kommertspaberite emissiooni uute ja käimasolevate projektide rahastamiseks.

Raid ütles, et emissiooni korraldamise põhjus oli täiendavate rahaliste vahendite kaasamise vajadus. Eeskätt läheb emissiooni vaja projektide jaoks Lätis ja Venemaal.

Manutent OÜ alustas kahe suuremahulise arendustegevusega Lätis - Riias ja Jurmalas. Riia kesklinna Hansabanka kõrvale Daugava jõe kaldale ehitatakse 27-korruseline Balasta Dambis eluhoone. Jurmalas alustatakse eksklusiivsete kortermajadega Uue Jurmala elamu- ja puhkerajooni arendamist.

Hotelligrupp Sokos Hotels ja kinnisvaraarendaja Manutent OÜ ehitavad Peterburi 255 toaga nelja tärni hotelli.

Raidi sõnul pole siiski lõplikult otsuseid langetatud, kuhu emissioonist saadud raha suunatakse. "Osa raha jäetakse tulevate uute projektide jaoks. Võlakirja emissioonist jätame osa raha nende jaoks reservi," ütles Raid.

"Oleme luubi alla võtnud Läti ja ka projekte Eestis," rääkis Raid. Finantsjuht ei soostunud ütlema, millised plaanid Manutendil konkreetselt on.

SEB Eesti Ühispank korraldas täna Märt Vooglaiule kuuluva Manutent OÜ kommertspaberite emissiooni mahus 90,31 miljonit krooni. Kommertspaberite tähtajaks on 1 aasta.

Manutent OÜ kommertspaberite pakkumise näol oli tegu suunatud emissiooniga, investorite seas oli nii institutsioone, ettevõtteid kui ka füüsilisi isikuid.

Manutent OÜ on Eesti kapitalil põhinev kinnisvara arendusega tegelev ettevõte, mis tegutseb Tallinnas, Riias ja Peterburis. Manutendi varade maht ulatus 2006. aasta esimese poolaasta seisuga 937 miljoni kroonini. Poolaasta kasumiks kujunes 70 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785