Autorid: Toomas Truuverk, Jane Suu, Martin Johannes Teder, Teeli Remmelg • 20. mai 2022

Kes on ehituse mõjukaimad otsustajad?

Äripäev koostas kolmandat aastat järjest Eesti otsustajate edetabeli, mis mõõdab reaalset kokkupuudet otsuste langetamise ja nende suurusega. Ehitussektorist jõudis TOP100 hulka vaid 8 otsustajat ja kauaaegne liider vahetus uue, kuid samuti väga tuntud tegijaga.
Nordeconi juht Gerd Müller Alma Tominga ärimajale nurgakivi paigaldamisel 2021. aastal. Foto: Liis Treimann.
Foto: Liis Treimann

Otsustajate TOPist tulevad välja isikud, kes peale vaatamisel ei tundugi nii mõjukad. Edetabeli kaalu määrab ära juhtimisorganite arv (ettevõtete arv), kus osaletakse, ja isikute arv, kellega ollakse nõukogu tasemel seotud. Viimane on “ühise kuriteo” printsiip: otsustes ollakse koos ja seega tegelikult tugevalt seotud läbi ühise tegevuse. Kaalu lisavad veel organisatsiooni mõjukus ja isiku mõjukus juhtorganis.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785