Autor: Despro • 28. märts 2022

Päikesekaitsekile tekitab ruumi mõnusa sisekliima ja suurendab hoone energiatõhusust

3M Neutral 35 Exterior peegeldav päikesekaitsekile loob mugava sisekliima, hoides toatemperatuuri kontrolli all ja suurendab privaatsust võõraste pilkude eest, kuid ei varja väljavaadet nagu kardinad
Päikesekaitsekiled on leidnud hoonete energiatõhususe suurendamise meetmena laia tunnustust, sest nad vähendavad tuntavalt läbi klaasi sisenevat soojushulka. Nii tekib mugav elu- ja töökeskkond, väheneb vajadus kliimaseadmete järele ja hoone energiakulu. Eestis müüb ja paigaldab 3M-i disain- ja aknakilesid Despro OÜ.

Vähendab palavust ja liiga heledat valgust

Päikesesoojust tõrjuvad aknakiled loovad mugava sisekliima. Võite loobuda kardinatest ja ruloodest, mis takistavad loomuliku valguse levikut ja piiravad vaadet. 3M-i päikesekaitsekiled vähendavad soojust kuni 80%, näiteks kõige peegeldavam toode on 3M Silver 15 Exterior.

Paljud päikesekaitsekiled peegeldavad või toonivad, varjestades liigset valgust ja teravaid peegeldusi. See kaitseb silmi üleväsimuse eest ja teeb mugavamaks ekraanide vaatamise. Selliste omadustega klaasikiledega saab lisada elamisele ka privaatsust, et väljast oleks päevasel ajal vähem sisse näha.

Kaitseb interjööri pleekumise eest

Kõik 3M-i päikesekaitse- ja turvakiled vähendavad UV-kiirgust kuni 99% ja suure osa infrapunakiirgusest. Mööbel, esemed ja tapeet tuhmuvad ja vananevad seeläbi märksa aeglasemalt ning ka inimese nahk on rohkem kaitstud.

3M Prestige 70 Exterior on neutraalse välisilmega päikesekaitsekile, mis ei moonuta hoone välisilmet ja laseb sisse kogu päevavalguse, blokeerides samaaegselt päikesekiirgusest tulenevat soojusenergiat ligi poole võrra

Suurendab aknaklaaside turvalisust ja ohutust

Kombineeritud kiledel on lisaks päikesekaitsele turvaefekt, mis pikendab sissemurdmise aega ja kaitseb olmeõnnetuse korral nii killuvigastuste kui ka ilmastikuolude eest. Väga hea kaitse annavad näiteks päikesekaitsekile 3M Prestige’i ja turvakile 3M Ultra seeriad kokku lamineerituna.

Energiakile, mis töötab aasta ringi

Päikesekile üks variante on energiakile, millega saab muuta aknaklaasid talveperioodil soojapidavamaks ja samas tõrjuda liigset kuuma suveperioodil, mis teisisõnu parandab akende g-väärtust ja U-väärtust. Põhimõtteliselt on võimalik muuta kahekordse aknapaketi soojapidavuse näitajat samaväärseks kolmekordsele. Näiteks saavutab sellise efekti läbipaistev isolatsioonikile 3M Thinsulate CC75 paigaldatuna sisemisele klaasikihile.

Ei muuda hoone välisilmet

Tänapäeval on võimalik kasutada edukalt läbipaistvat päikesekaitsekile, mis tõrjub soojust ega muuda samas eramu välisilmet. Revolutsiooniline 3M Prestige 70 seeria põhineb moodsal nanotehnoloogial, mis ei peegelda ega tooni. See sobib hästi ka vanadele majadele ja muinsuskaitse all olevatele hoonetele.

Despro OÜ müüb ja paigaldab 3M-i kilesid. 3M on tuntud kvaliteetsete ja efektiivsete kiletoodete poolest ning rohkem kui 60 aastat globaalset kogemust teeb neist usaldusväärse partneri. Despro kollektiivil on nii pikaajaline paigalduskogemus kui ka vajalikud teadmised pakutavate 3M-i kleepkilede omaduste kohta. 3M-i päikesekaitsekile valitakse alati välja kliendi järgi, kasutades vajaduse korral riskianalüüsi ja energiaarvutust. Despro tehtud töödele ja materjalile kehtib 3M-i garantii.

Ükski teine lahendus ei paku neid eespool mainitud häid omadusi ühekorraga, varjamata seejuures vaadet!

Despro OÜ, tel 5669 9544, [email protected], www.despro.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785