Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 11. veebruar 2022

Vaatame ühte maailma prominentsema piirkonna kinnisvara seestpoolt

Üheks kaunimaks vürstiriigiks kuulutatud riik Monaco asetseb Lõunamere ääres Prantsusmaa Riviera äärel. Kuna tegemist on üheks enim asustatud riigiks maailmas, leidub seal nii aastakümneid elanud kohalikke kui ka sisserännanud rikkaid ning kuulsaid inimesi.
Foto: Unsplash.com

Monte Carlo on Monaco linnaosa, mis on üheks 4st. Iga linnaosa jaguneb 10 asundiks. Kuna Monte Carlo on tuntud oma kultuuri, ajaloo, interjööri ning ürituste poolest, meelitab see kaunis linn kohale inimesi üle kogu maailma.

Uus-barokk stiilis ehitatud linn on oma arhitektuuri tõeline pärl. Ajalooliselt tuntud arhitektid kulutasid sadu aastaid linna kujundamiseks ning vana-prantsuse õhkkonna loomiseks. Üheks enim vaatamisväärt on kindlasti Monte-Carlo, suurehitis, mille ehitamisega alustati 1858 aastal. Tol perioodil valitses riiki Florestan, vürst kes üritas luua riiki, mis suudaks toime tulla ka kõige raskematel aegadel.

Jalutuskäik Monte-Carlos

Monte Carlo on ehitatud kui kaunis kodu kuninglikule perekonnale. Enne hoonesse sisenemist tervitab külalisi sammastega hall ning välisfassaad on kaunistatud kauneima marmoriga. Kolmest kaheukseliseks sissekäigust koosnev esiplaan on kaunistatud pruuni tammepuidust detailidega, kõrgendatud ning ümar äärsete trepiastmete ning kivist raiutud skulptuuridega. Öisel ajal on fassaad valgustatud sooja valgusega, joonistades välja kivimüüritise jooned.

Sisemine esimene hall võtab jalust nõrgaks ka kõike näinud turisti. Läbi kahe korruse kõrguv esihall on ehitatud marmorist sammastele ning valgustatud tänu naturaalsele valgusele, mis tuleb läbi ühele pikale katuseakende kompleksile. Barokki stiilis ehitis ning hele marmorpõrand ei jäta külma tunnet üheski arhitektuurihuvilises.

Mängusaalides mõeldud ruumid on samuti marmori külluse kasutamisel ehitud parimate materjalidega. "Titanicu stiilis” laevõlv ning ümar ning kaunistatud aken paku piisavalt valgust päevasel ajal. Õhtuseks ajaks on lae alla riputatud kaheksa kristallist valmistatud lühtrit.

Kui ruumid on rohkem avatud plaaniga, siis stiilsematel ruumidel on dekoratiivselt kaunistatud pigem kuninglikumalt ning laemaalingud on loodud maailmas tuntud kunstnike poolt. Ruume kaunistavad spetsiaalselt tellimustööna tehtud mööbliesemed, mängulauad ning reklaamid. Rangelt peetakse kinni sisustusega seotud nõuetest, mis tähendab, et ühtegi IKEA toodet selle hoone ukse vahelt sisse ei lubata.

Monacoga seotud faktid

●1995.aastal filmiti Monacos James Bondi filmi, mille peategelasena mängis oma rolli Pierce Brosnan.

●32% Monaco populatsioonist koosneb miljonäridest

●Monaco on väiksem kui Central Park New Yorki’s

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785