Autor: Kohvisemu • 28. jaanuar 2022

Te pole kindel, kas vajate kohvimasinat? Need 5 küsimust aitavad teil otsustada!

On ülimalt tõenäoline, et te armastate kohvi – kuna see on kõige laialdasemalt tarbitav jook maailmas! Alates peene ja ainulaadse valikuga gurmeekohvikutest kuni kohvikettideni, mis pakuvad jooke kaasa, on kohv kõikjal meie ümber, kuna nõudluse rahuldamiseks tuleb luua üha mugavamaid võimalusi kohvipauside nautimiseks. Kuid mis on mugavam kui kohvi juua oma mugavas kodus, just nii, nagu teile meeldib? Lisaks eksite, kui arvate, et vajate selleks suurt eelarvet või palju ruumi – lugege edasi, et teada saada, kas oleks juba aeg kohvimasinasse investeerida.

Tähtis otsus – aga kust alustada?

Mõeldes tõelisele maitseelamusele võib kohvimasin olla oluline otsus ja mitte ainult sellepärast, et mõnel juhul võib see tunduda kuluka investeeringuna, vaid ka seetõttu, et see muudab teie harjumusi kohvi osas. Sõltuvalt kohvimasina tüübist saate nautida ühe nupuvajutusega kuuma jooki ja joosta tööle, jättes vahele järjekorras ootamise lähedal asuvas kohvikus, kust varem kofeiini kaasa haarasite. Kui selline stsenaarium kõlab suurepäraselt, siis vajate automaatset kohvimasinat, mis suudab kiiresti ja ilma suurema vaevata teha igasuguseid kohvijooke. Teise võimalusena, kui soovite muuta oma kohvi joomise harjumusi ja õppida baristaks - valige espressomasin, mis võimaldab teil käsitsi valmistada mis tahes kohvijooki, muidugi mõningase harjutamise ja ajaga! See võtab kauem aega, kuid saate uurida kohvi valmistamise aspekte, et mõista, kuidas parimat jooki valmistada. Muud erinevused hõlmavad ubade valimist. Valida tuleks vaid kõige usaldusväärsemaid tarnijaid, olgu see siis kohalik kohvi röstija, veebipõhine tellimus või lemmikkohvik - nad müüvad kodustele kohvisõpradele sageli terveid ube, nii et saate nautida täpselt seda maitset, mida olete alati armastanud.

Kui te pole kindel, miks midagi muuta ja kas jääda oma tavapärase rutiini juurde keetes kohvi tassis või seda kaasa ostes, siis vastake nendele 5 lihtsale küsimusele, et mõista, kas on aeg kohvielamusega uuele tasemel jõuda. Need küsimused juhatavad teid õigesse suunda ja aitavad paremini otsustada. Kui saate enamikule neist küsimustest jaatava vastuse, siis on aeg - vajate kohvimasinat.

Kas maksumus on mulle oluline?

Mõned kohvimasinad võivad tunduda oma eriliste programmide ja võimaluste, eksklusiivsete disainifunktsioonide ja kõige luksuslikemate materjalide tõttu väga kulukad. Siiski on olemas ka kohvimasinad, mis maksavad alla 100 euro. Tehke natuke matemaatikat - kohvi tellimine kohalikus kohvikus kaks korda päevas kuu aja jooksul on juba kallim kui lihtsama kohvimasina ostmine! Me kulutame kohvile palju ja selle tõestuseks on kohvi tarneahelate üha kasvav arv, mis saavad kasvavatelt kliendivoogudelt üha hoogu juurde. Kui istute maha ja arvutate, kui palju olete viimase kuu jooksul kohvi peale kulutanud, siis mõistate peagi, et kodus hea kohvi valmistamine on pikas perspektiivis odavam. Teil tekivad küll korduvad kulud, näiteks ubade ja hooldustoodete ostmine. Saate aga vahele jätta ühekordsed topsid, personali, kes teile kohvi valmistab ja ka selle peatänava kohviku üüri, kus te sageli käite. Ja uskuge, et sellises kohas on kallis paikneda! Rääkimata paljudest muudest ettevõtluskuludest, mis tuleb katta.

Kas ma hoolin mugavusest?

See on lihtne – kas ma tahan alati suurepärast kohvi valmistada, kui seda vajan? Isegi kui on väga varahommik, kui midagi pole veel avatud või on hilisõhtu ja tunnete end liiga laisana, et välja minna, kuid ihkate seda koheva vahuga kofeiinivaba cappuccinot. Olenemata sellest, kas olete pidžaamas või peate majapeol külalisi lõbustama – kohvimasina olemasolu teeb elu nii mugavaks kui võimalik. Mõned automaatsed mudelid suudavad valmistada ka kahte jooki korraga. Kuid kui teil pole aega seda kodus nautida ja soovite oma kohvi kaasa haarata, siis saate seda siiski teha. Valmistage kohv kodus ja valage see reisikruusi, mis on korduvkasutatav. Nii säästate aega ilma kõigi nende kohvinäljaste fanaatikutega järjekorras ootamata.

Kas ma hoolin kvaliteedist?

Kodused toidud ja joogid on kõrgema kvaliteediga ja võimaldavad teil endal kvaliteeditaset kontrollida, liigutades seda vastavalt soovile kõrgemale või madalamale, kuid igal juhul teate, mida see sisaldab ja kuidas see valmistati. Vähemalt mingil määral muidugi. Ostate oad, jahvatate need, valmistate need oma äranägemise järgi ja valite piima tüübi, mida soovite kasutada, näiteks poest ostetud, turult või kohalikult farmerilt, taimset või täisrasvast. Valik on sinu. Oleks ebaõiglane öelda, et kohvikuketid ei hooli kvaliteedist, kuid tõenäoliselt mitte sellisel määral, nagu oleksite selleks ise kodus võimelised. Puhastate ka oma kohvimasinat, tagades hügieeni taseme vastavalt teie standardile. Samuti on teil lihtsam erinevate ubade ja röstide vahel orienteeruda, kuna mõnes kohvikus on kasutuses spetsiaalsed segud ja see ei muuda olukorda sellisel määral.

Kas ma hoolin planeedist?

Iga kaasamüüdav kohvitass suurendab meie tekitatud prügihunnikut. Kui tarbite kohvi iga päev, siis saab sellest tõeline probleem, mis mõjutab planeeti, olenemata sellest, et te ei tunne selle tagajärgi koheselt. Isegi kui taaskasutus on värskeim trend, siis ei lahenda see probleemi täielikult, kuna ka taaskasutus aitab kaasa süsinikuheitmete ja energiatarbimise suurendamisele. Aga kui rääkida kohvitassidest - enamust (üle 99,75%) neist ümber ei töödelda. Kodus kohvi joomine ja korduvkasutatavate tasside vastutustundlik kasutamine aitab meie planeeti. Samuti on palju võimalusi kohvipuru taaskasutamiseks - väetisena, kehakoorijana või isegi juuste kasvu soodustamiseks.

Kas ma hoolin õppimisest?

Kodus kohvi valmistamine nõuab mõningaid teadmisi – küll tunduvalt vähem juhul kui saate automaatse või kapslitega kohvimasina, mis on üsna lihtne ja hõlpsasti õpitav. Suuremat pilti vaadates saate tegelikult aga espresso kohvimasina. Peate harjutama täiusliku piimavahu tegemist, mõistma, kuidas jahvatusaste ja tampimine maitset mõjutavad ning võib-olla isegi mängima erinevate portafiltritega. Kui õppeprotsess on teie jaoks põnev, siis vajate koju kohvimasinat.

Kui olete juba otsuse langetanud ja soovite kohvimasina hankida, mõelge oma vajadustele ja valige endale sobiv. Turg on kõigi jaoks erinevaid võimalusi täis. See algab kohvimasinast, kuid kes teab, võib-olla tuntakse teid õigepea sõprade seas tõelise baristana.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785