Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 5. mai 2021

Milline on optimaalseim lahendus lamekatustele?

Lamekatused on aja nõue. Kui suurte tööstus- ja kaubandushoonete puhul on see pragmaatiline paratamatus, siis eramute puhul tulevad mängu ka esteetilised kaalutlused – minimalistlik funktsionalism püsib populaarsena juba aastakümneid. Lisaks võimaldab lamekatus ülakorrusel viilkatusest tõhusamat ruumikasutust. Samas on nõudmised lamekatusele kõrgemad, seda just tänu suuremale langevale koormusele.

Niisiis, lamekatus on efektiivne, aga milline on kõige tõhusam materjal lamekatuse katmiseks? Eestis on lamekatuseid traditsiooniliselt kaetud PVC või bituumeni baasil valmistatud rullmaterjaliga. Tänu tehnika arengule on aga uued ja innovaatilised materjalid üha suuremat populaarsust võitmas.

Üle miljardi ruutmeetri katusepinda!

Äärmiselt kuluefektiivse ja vastupidavana on ennast tõestanud Firestone RubberCover EPDM kummist lamekatuse kattematerjal. Tänaseks on sellega kaetud juba üle miljardi ruutmeetri katusepinda. Lihtne paigaldus, madalad hoolduskulud ning ülim vastupidavus on muutnud Firestone RubberCover EPDM kattematerjali eelistatud valikuks tööstus- ja ärihoonete katuste katmisel kõikjal maailmas.

“Firestone RubberCover EPDM on valmistatud etüleen-propüleen-dieen terpolümeerist,” tutvustab toodet VBH Estonia tootejuht Tarmo Väli. “See materjal tagab membraanidele maksimaalse vastupidavuse osoonile, UV-kiirgusele ning nii madalatele kui kõrgetele temperatuuridele. Tänu sellele on kattematerjali eluiga kuni 50 aastat! Lisaks ei vaja see materjal peale paigaldust peaaegu mingit hooldust.”

Firestone RubberCover EPDM katusematerjal:

Vastupidavus vähemalt 50 aastat

Kaetav ühe tükina, suurim mõõt 15x60 m

Hooldusvaba

Kiire ja lihtne paigaldus, leegivaba

Turvaline ja mugav paigaldus aasta läbi

Erinevalt oma analoogidest ei vaja Firestone RubberCover EPDM paigaldamisel leegiga kuumutamist, sest materjal on kinnitatud aluspinnale külma kleepuva liimiga, mis muudab paigaldamisprotsessi maksimaalselt ohutuks. “Tänu leegivabale paigaldusele on Firestone RubberCover EPDM ideaalseks lahenduseks moodulmajada tootjatele, kes võivad nüüd katusekatte paigaldada otse tootmishallis,” lisab Tarmo Väli.

Tänu erakordsele elastsusele ka madalatel temperatuuridel saab Firestone RubberCover EPDM-i vajadusel paigaldada ka talvistes oludes.

Nutikas lahendus väikeelamutele

“Firestone RubberCover EPDM katusematerjali valmistatakse 6,1 m laiusena. See võimaldab materjaliga katta enamikku väikeelamutest ühe lehega, ilma ühegi keevisõmblusteta,” toob Tarmo Väli esile toote eeliseid “Just õmblused ja ühenduskohad on katusematerjalide juures kõige nõrgemaks lüliks ja nende puudumine muudab katuse praktiliselt murevabaks.”

Lihtne paigaldus

Väikeelamute kasuks räägib ka lihtne paigaldusmeetod. Põhimõtteliselt saab sellega hakkama ka üksinda, materjali on lihtsalt lõigatav kääridega ning pinna katmiseks piisab ühest kihist.

Boonusena keskkonnasõbralikkus

Kattematerjal on valmistatud inertsetest kattematerjalidest, millel on piiratud keskkonnamõju nii valmistamisel kui paigaldamisel. Materjali tootmisüksuste keskkonnajuhtimissüsteem on saanud IOS 14001 sertifikaadi. Eurofins keskkonnaanalüüside laboris läbi viidud füüsilised testid näitavad, et Firestone RubberCover EPDM kattele langenud vihmavett saab taas ringlusesse võtta olmereoveena.

Vaata lähemalt: vbh.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785