Autor: Ehitusuudised • 10. september 2020

Moodsad klaaslahendused vajavad minimalistlikku raami

Itaalia firma Colcom innovaatilised alumiiniumist lengid, raamid ja tarvikud klaaslahendustele on esteetilised ja funktsionaalsed ning praktiliselt märkamatud.
Colcom lukud ja lingid klaaslahendustele on varustatud antibakteriaalse Virasafe kattega.

Moes on avarus ja minimalism, olgu siis kodus või tööl. Parim vahend ruumide liigendamiseks on üleni klaasist vaheseinad koos nendes asetsevate klaasustega. Paraku on klaas nõudlik materjal, mis toob nähtavale ka kõige väiksemad ebakohad. Seega peab olema kõik klaasseintega seotud täiuslik või vähemalt võimalikult lähedane täiusele. Mida vähem on näha detaile, seda veatum on mulje.

COLCOM – nähtamatu täiuse otsingul

Just sellise täiuse otsimisele ongi pühendunud Itaalia firma COLCOM. Firma valmistab uuenduslikke alumiiniumraame, tarvikuid ja lenge klaasseinte „ehitamiseks“, püüdes sealjuures kõik tehnilised detailid jätta kasutajale varjatuks.

„COLCOM loob lahendusi nõudlikule tarbijale,“ on COLCOM-i maaletooja VBH Estonia tootejuht Jan Põldver kindel. „Need alumiiniumprofiilist tooted vääristavad moodsat interjööri jäädes samas praktiliselt märkamatuks. COLCOM-i tooted sobivad ideaalselt nii kaasaegsetesse kontoritesse, aga miks mitte ka eramutesse või suurematesse korteritesse.“

Helikindel, vastupidav, lihtne paigaldus

Oma haprast välimusest hoolimata on COLCOM alumiiniumraamid vägagi vastupidavad - esimese hübriidsüsteemina turul sobivad neile klaasid paksusega 8 millimeetrist kuni 21,52 millimeetrini. Paksemad klaasid koos vastavalt raamidega sobivate minimalistlike tihenditega tagavad tänu tehnoloogilistele lahendustele praktiliselt täieliku helikindluse – võite küll näha, mis teisel pool klaasseina toimub, kuid samas ei pääse teid segama kõrvalised helid.

COLCOM lengid ja raamid sobituvad täpselt COLCOM hingede ja lukkudega, mida saab kinnitada lihtsalt ja kruvivabalt ning luua täiesti enda soovidele ja vajadustele vastav uks. Nii lengide kui ka raamide paigaldus on kiire ja lihtne ega eelda spetsiaalset tehnilist väljaõpet. Profiile tarnitakse 5800 mm pikkustena ning on saadaval kolmes erinevas viimistluses: naturaalne anodeeritud alumiinium, lihvitud roostevaba teras ning must anodeeritud alumiinium.

Colcom alumiiniumraamid klaaslahendustele on funktsionaalsed ja praktiliselt märkamatud.

Märkamatult kaitsev

COLCOM on oma toodangut paindlikult kohandanud globaalset pandeemiat silmas pidades. Klaasitarvikud st lukud ja lingid on varustatud antibakteriaalse Virasafe polümeerlakiga, millel on võime vabastada hõbedaioone. Toote pinnal praktiliselt nähtamatu kaitselakk kantakse tootele keskmiselt 15-20 mikroni paksuse kihina, jättes aluspinna viimistluse muutumatuks. Virasafe lakk suurendab nii toodete viimistluse vastupidavust kui ka kaitseb korrosiooni ning kriimustuste eest.

Virasafe’i peamine omadus on siiski bakterite, mikroorganismide ja mikroobide leviku piiramine (vastavalt Euroopa standardile ISO 22196) ning viiruste leviku aktiivsuse tasakaalustamine (vastavalt Euroopa standardile ISO 21702). Virasafe’i võib kasutada nii sise- kui välitingimustes asuvate toodete pindadel. Eriti hästi sobib see rahvarohketesse paikadesse nagu hotellid, haiglad, metroojaamad, SPA-d ning muud avalikus kasutuses olevad hooned ja ehitised. Kui toodete pealispinda oluliselt ei kahjustata, säilib toimeaine pikalt kogu toote eluea jooksul.

Vaata lisaks: Colcom magnetlukud klaasustele antibakteriaalse kattega

Kõik COLCOM’i tooted on saadaval edasimüüja VBH Estonia esinduses, vbh.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785