Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 17. detsember 2019

Hoppe – mitmekülgselt turvaline link

Turvatunne on üks inimese põhivajadusi ning Saksa firma Hoppe pakub seda mitmel erineval moel. Antibakteriaalse pinnakattega Hoppe SecuSan® ukselingid takistavad edukalt bakterite levikut rahvarohketes kohtades ning innovaatilised Hoppe SecuForte® aknalingid teevad aknad väljaspoolt turvaliselt muukimiskindlaks.
Antibakteriaalse pinnakattega Hoppe SecuSan® ukselingid takistavad bakterite levikut
Foto: VBH Estonia

Kas teate, et näiteks Saksamaal haigestub igal aastal nakkushaigustesse kuni 600 000 inimest peale raviasutuse külastamist või siis ambulatoorse ravi käigus. Olukorra muudab veelgi keerulisemaks asjaolu, et väga paljud haiglanakkuseid põhjustavad patogeenid on ravimiresistentsed st neid on raske ravida. Õnneks on kõrgemate hügieeni- ja nakkustõrjestandarditega võimalik selliste haigestumiste arvu vähendada umbes 20-30%.

Üks võimalus on muidugi raviasutusi ja apteeke külastades kasutada kindaid. Teiseks võimaluseks aga on kasutada Saksa tootja Hoppe SecuSan® innovaatilisi antibakteriaalse pinnakattega ukselinke. Hoppe SecuSan® ukselinkidel on on antimikroobne pinnakatte, mis koheselt ja püsivalt pärsib mikroobide kasvu. Selle antimikroobse pinnakatte kõrge hügieeniline tase on tõestatud sõltumatute laborikatsetega, samuti ka reaalses elus.

„SecuSan pinnad sisaldavad hõbedaioone, mis on põimitud Cartier klaaskeraamilisse süsteemi. Ioonid moodustavad materjali aktiivse osa, mis takistavad mikroobide (nagu bakterid, vetikad ja seened) kasvu, peatades nende hingamise ja toitmise ning takistades sellega raku jagunemist,“ selgitab VBH Estonia tootejuht Priit Künnapuu. „Erinevad sõltumatud katsed on tõestanud, et Hoppe SecuSan vähendab mikroobide arvukuse kasvu kuni 99%. Väga oluline on ka see, et SecuSan pinnakatte toime ei vähene ka peale regulaarset puhastamist.“

SecuSan® pinnakattega ukselingid võitlevad koheselt mikroobidega, omavad haigusi ennetavat toimet ning on praktiliselt kulumisvabad. Kiire toimega SecuSan® pinnakatte antimikroobne toime on äärmiselt tõhus, mistõttu sobivad need ideaalselt kasutamiseks perearstikeskustes, polikliinikutes, haiglates, apteekides, hooldekodudes, lasteaedades, koolides, teadusasutustes, teenindus- ning kaubandusettevõtetes ja muudes avalikes ruumides, kus on suur inimvool.

„Antibakteriaalsele toimele lisaks omavad Hoppe tooted suurt vastupidavust ja pikka kasutusiga ning on mõeldud kasutamiseks avalikes ruumides,“ kinnitab Künnapuu „Hoppe on oma toodete kvaliteedis sedavõrd kindel, et annab neile 10-aastase garantii erinevalt samas tootegrupis levinud kaheaastase garantii asemel. Kõik Hoppe SecuSan® pinnakattega ukselingid on saadaval ka paanika- ja tulekindlate versioonidena.“

Tutvu antibakteriaalse Hoppe SecuSan® omadustega videost:

Kuidas aken turvalisemaks teha?

Iga hoone kõige nõrgemaks lüliks on selle aknad. Ühest küljest väljub nende kaudu kallihinnaline soojus, mida hoone kütmiseks kulutatakse. Teistest küljest aga võib läbi nende siseneda kurikael, kelle tekitatud kahju muudab liigse küttekulu marginaalseks. Pimedate talveõhtute saabumine aktiveerib selliste tegelaste tegevust veelgi.

Need ajad, kui tellis aknasse visati ja ise seejärel majja roniti, on möödas. Kogemustega varas püüab jääda märkamatuks, mitte tõmmata endale tähelepanu klaasiklirina või tühjalt haigutava purukslöödud aknaga, mis paratamatult möödujate või naabrite tähelepanu püüab. Reeglina proovitakse aken väljapoolt lahti muukida või kaldasendis aken toapoolset linki liigutades täielikult avada. Tavalised aknasulused vilunud sissemurdjat kuigi pikalt ei takista, aga tänapäevane innovatsioon pakub võimalusi, mis ka kõige kogenuma kurikaela pingutused nurjavad.

„Hoppe SecuForte® aknalingid pakuvad täiesti uut vargakindluse taset,“ lubab VBH Estonia tootejuht Priit Künnapuu „See on täiesti unikaalne kontseptsioon, mille puhul suletud või kaldasendis oleva akna aknalink lukustub automaatselt ning kaitseb akent soovimatu avamise eest väljastpoolt.“

Tutvu turvalingi Hoppe SecuForte® omadustega videost:

Uus viis aknalingi kasutamiseks

SecuForte® aknalingi abil akna avamiseks tuleb linki eelnevalt roseti suunas vajutada. Oma põhimõttelt sarnaneb selline lähenemine näiteks ravimi või puhastuvahendipurkidele, kus korgi mahakeeramiseks tuleb seda eelnevalt vastu pudelit suruda. Täpselt samamoodi käituvad ka SecuForte® aknalingid.

SecuForte® aknalingid lukustuvad automaatselt, kui aken suletakse või seatakse kaldasendisse, mis tähendab, et link ja akna avamiseks mõeldud stift pole omavahel isegi ühenduses. Lõhkudes aknatihendi või puurides läbi raami ja murdes toore jõuga roseti lahti, ei õnnestu vargal siiski nelikant stifti liigutada ja varguskatse on määratud nurjumisele. Samuti jäävad viljatuks katsed proovida kaldasendisse ununenud akna linki läbi aknaprao liigutada.

„SecuForte® aknalingid ei jäta varastele sisuliselt mingeid võimalusi akna lahtimuukimiseks väljaspoolt, sest senikaua, kui link on nelikant stifti küljest lahti ühendatud, on seda väljapoolt praktiliselt võimatu kasutada,“ on Priit Künnapuu kindel. „SecuForte® kaitseb akent mitte ainult väljastpoolt nihutamise eest, vaid ka teiste sissemurdmismeetodite vastu nagu mehhaaniline suluseringi liigutamine, et linki väljastpoolt keerata.“

Hoppe SecuForte® aknalingi korpusesse peidetud ja sissemurdmist raskendav mehhanism pälvis Pariisis toimunud EQUIBAE messi innovatsioonikonkursil parima innovatsiooni auhinna.

Nii Hoppe SecuSan® kui ka Hoppe SecuForte® linkide valikuga saab tutvuda maaletooja VBH Estonia esinduses või või siis e-poest www.vbh24.ee.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785