Autor: Ehitusuudised • 15. mai 2019

Kinnitusvahendite kvaliteet paneb aluse kogu ehitise kvaliteedile

Eesti ehitusettevõtted on edukad, ehitades 2018. aastal Eestis ja välisriikides kokku kolme miljardi euro eest, mis oli ligi viiendiku võrra rohkem kui 2017. aastal. Ühelt poolt näitab see meie ehitusfirmade võimekust, teisalt aga usaldusväärset ehituskvaliteeti, mis omakorda sõltub kasutatavatest materjalidest, tõdeb ITW puidu-, terase- ja betooni kinnitusvahendite Baltikumi esindaja ITW Construction Products OÜ müügi- ja ekspordijuht Henry Tartes.

„Väliskliendid hindavad meie ettevõtete ehituskvaliteeti kõrgelt ning oma osa on siin loomulikult kasutatavatel ehitusmaterjalidel, mis peavad olema vastupidavad ja pikaealised ning vastavama kõigile nõutud rahvusvahelistele sertifikaatidele,” ütleb Tartes, kelle sõnul on oluline, et erinevatele maadele valmistatakse nende oludele vastavaid tooted. Näiteks Põhjamaine kliima nõuab eriti kvaliteetseid ehitustooteid.

ITW Construction kuulub rahvusvahelisse, üle 100 aastase kogemusega kontserni Illinois Tool Works, mille eesmärgiks on välja töötada ja luua kohalikele oludele vastavaid parimaid kinnituslahendusi. Tegemist on 57 riigis tegutseva kontserniga, kus töötab kokku 48 000 inimest. Tartese sõnul on vähe kinnitusvahendeid, mida ITW ei tooda.

ITW lahendused võimaldavad ehitada vastupidavaid ja töökindlaid ehitisi, garanteerides, et kinnitusvahendid peavad hästi vastu veel kaua pärast ehitise valmimist, sest nende valmistamisel on arvesse võetud temperatuurikõikumisi ja muid tehnilisi tingimusi. „Meie lahendused hõlmavad nii seinte kinnitamist betoonvundamentidele, puitdetailide, akende ja uste kinnitamist kui ka katusetöid. Oleme kinnitusvahendite arendamisel seda meelt, et ka kõige tugevamate kinnitusvahendite paigaldamine peab olema kiire ja lihtne. Samuti oleme suurt rõhku pannud toodetavate naelte, klambrite, kruvide ja poltide sertifitseerimisele, sest see on oluline meie klientide, eriti näiteks puitmajatootjate ja betoonehitiste rajajate jaoks.”

Ehitajate jaoks tuntuimate kaubamärkidena võib nimetada SPIT brändi ning innovatiivset toodet Wicoline ), mis hõlbustab ehitajatel aknaid paigaldada. Tegemist on akende ja uste seina_tarindite väliseks kinnitamiseks betoonile nii renoveerimisel kui ka uusehituste puhul. Wicoline on aegasäästev paigaldus, sest konsoole võib paigaldada hoonest seestpoolt ilma tellinguid kasutamata ning selle mõõdud sõltuvad paindlikult soojustuse paksusest, olles samas väga suure kandevõimega – 80 kg (0,8 kN) konsooli kohta. Tänu akent ümbritsevale soojustuse pidevusele on Wicoline’l väike külmasild.

Klient Timbeco Woodhouse: sertifitseerimata kinnitusvahenditeta edu ei saavuta

Üks ITW paljudest Eesti headest koostööpartneritest, puitmajatehas Timbeco Woodhouse kasutab oma majade ehitamisel ITW kinnitustarvikute täislahendusi alates aastast 2012. „Meie jaoks on koostööpartnerite valikul oluline terviklik kontseptsioon alates toodete valikust, nende kiirest saadavusest, kvaliteedist, tarnekindlusest ja tarneaegadest kinnipidamisest,” ütleb Timbeco Woodhouse OÜ ostujuht Urmas Trumsi.

Ta lisab, et ITW tootevaliku puhul on tegu tööstuskliendile ja professionaalsele ehitajale mõeldud kinnitusvahendite ja nendega tööks mõeldud vajalike tööriistade ning tarvikute esindajaga, kes katab oma tootevalikuga enamuse majatehases vajalikest kinnituslahendustest. „Kinnitusvahendite kvaliteet omab suurt tähtsust ehitatavate hoonete elueas ning vastupidavuses. Samuti on meie jaoks oluline, et kõik kasutatavad kinnitusvahendid oleksid sertifitseeritud vastavalt kõigile kehtivatele rahvusvahelistele nõuetele.”

Lisaks kinnitusvahenditele kasutab Timbeco Woodhouse ka ITW pakutavaid profitööriistu, mis on ennast igapäevases tehase töös tõestanud usaldusväärsete ja vastupidavatena.

Lisaks kinnitusvahenditele hinnatakse kõrgelt ka ITW tööriistu.

ITW Construction Products kaubamärgid

SPIT on olnud alates 1949. aastast Euroopa juhtivaid brände betoonikinnituste alal ning ka gaasi- ja montaažinaelutite tootmise alal.

Paslode on tuntuim kaubamärk impulssnaelutite ja gaasiga töötavate naelutite tootjate seas. Paslode kaubamärgi alla koonduvad sel aastal ka Duo-Fast'i profiehitajale mõeldud pneumaatilised tööriistad ning kinnitustarvikud.

Sima laias tootevalikus leidub tarvikuid kanduritest ja ehitusnurkadest naelte ning kruvideni.

Haubold on traditsioonidega Saksa naelutite tootja, pakkudes nii klambripüsse ja klambreid kui ka trummelnaeluteid.

Adjufix pakub ainulaadset kinnituslahendust akende ja uste paigaldamiseks.

„Meie ettevõtjad teevad oma otsuseid targalt, mitte aga odava hinna põhjal. Oleme 24 aasta jooksul näinud mitmeid tulijaid, kes püüavad müüa küll soodsa hinnaga, aga samas kahtlase kvaliteediga tooteid. Need aga, kes ei aja taga turu kõige madalamat hinda, pole pidanud pakutavates toodetes ja tarnetes pettuma. Hoonete ehitamise juures on väga olulised kinnitusvahendid ning tööriistad, millega ehitustöid tehakse. Tänu osapoolte suurepärasele sünergiale ja koostööle ongi Eesti majatootmise kvaliteetditase nii kõrge," nendib Tartes. „Samuti on oluline, et spetsiaalselt kinnitusvahendite valdkonna jaoks arendatud tööriistadega ei saavutata mitte ainult parimat tulemust, vaid hoitakse oluliselt kokku ka kallist tööaega. Eesti ettevõtjad on sellest väga hästi aru saanud, et innovaatilised ja ergonoomilised tööriistad säästavad otseselt aega ja raha. Seda positiivset suundumust näitavad selgelt nii meie kauaaegsete kui ka uute koostööpartnerite tulemused.”

Puitmajade kõrval on Eesti taas tõusuteel betoonehitised, millele on ITW-l samuti pakkuda erinevaid Spiti kinnitusvahendeid. Näiteks Spit Pulsa 800P naelutiga on võimalik lasta 15-40 mm naelu puitu, metalli ja betooni. Samuti on see hea tööriist neile, kes tegelevad elektrimontaaži-, sanitaartehnika- ja hüdroisolatsiooni töödega, võimaldades kasutada palju erinevaid kinnitusvahendeid.

ITW-le kuulub ligi 20 000 patenti ning ettevõtte tootearendusosakond panustab pidevalt uute toodete väljatöötamisse. Lisaks kinnitustarvikutele pakub ettevõte profitööriistu nagu elektri- ja akutööriistad, suruõhutööriistad, gaaslahendusega impulsstööriistad ning padrunite peal töötavad montaažitööriistad betooni ja raua sisse naelte laskmiseks. Samuti pakub ITW Construction Products tööstuste tootmisliinidele automatiseeritud naelutus- ja klammerdusportaale.

„Täpsema info meie toodete kohta leiab kodulehelt. Lisaks vastavad teie küsimustele meelsasti ka meie klienditeenindus- ning müügiosakond. Oleme alati valmis andma oma panuse tootekoolituse osas nii edasimüüjatele kui ka lõpptarbijatele. Pika tegevusaja jooksul oleme õppinud mõistma ka klientide kõige keerulisemaid probleeme ning pakume neile kvaliteetseid lahendusi koos sertifikaatidega ning seda kõike loodussõbralikes papist pakendites. Üheks meie tugevuseks võib kindlasti pidada ka tarnekindlust – oma kauba toome alati kohale lubatud ajaks,” lisab Tartes.

ITW Construction Productsi toodete kvaliteeti tõestab asjaolu, et lisaks paljudele oma toodetele müüb ITW ettevõtetele üle maailma ka „privat label”-i ehk omamärgitooteid. Tänavu 24. tegevusaastat tähistav ITW Construction Products on aastatega kasvanud ekspordiüksuseks, kelle müügipiirkonnaks on Venemaa, Balkanimaad, Ukraina ja Valgevene. Parim valik ITW tooteid on esindatud Tallinnas Espaki kaupluses, samuti saab kaupu tellida Stokkerist, FEB-ist, Puumarketist ja Varustaja24-st.

Rohkem infot ITW kinnituslahenduste kohta: www.itwconstruction.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785