5. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põrandakütte puhul eelista tuntud tootja terviklahendust

Üheks võimalikuks hoone kütmise viisiks on põrandakütte kasutamine – tegemist on mugava, energiatõhusa ning turvalise lahendusega. Eestis on põrandakütet kasutatud viimsed paarkümmend aastat ning selle populaarsus on järjest kasvamas.

Nõuetekohaselt paigaldatud põrandakütte toru säilitab oma omadused ning on hapnikutihe ka 50 aasta pärast.

UAB TECE BALTIKUM Eesti esinduse juhataja Gunnar Tool kinnitab, et põrandaküte on lahendusena väga mugav, sest tagab ruumis ühtlase temperatuuri ning mõnusad soojad põrandad.

„Kuna põrandakütte puhul puuduvad seintel ja akende all küttekehad, on võimalik kasutada kogu seina- ja põrandapinda ning soovi korral maast laeni aknaid. Põrandakütte puhul puuduvad kõrgetemperatuurilised küttekehad ning õhu ringlemine ruumis toimub ühtlaselt ja aeglaselt - seega ei teki aktiivset tolmuosakeste ringlust, mis on oluline allergikutele,“ selgitab Tool.

Lisaks on põrandakütet hea kombineerida keskkonnasõbralike kütteallikatega (näiteks erinevad soojuspumbad). Kuna soojuskandja temperatuur on suhteliselt madal (30-50°C), siis kulutatakse selle saavutamiseks vähem energiat.

„Sõltuvalt meie nõuetest isiklikule mugavusele, on võimalik lisada erineva tasemega automaatikat. Tänapäeval pakutakse juba lahendusi juhtida oma maja põrandakütet ka mobiililt või ühendada KNX standardiga ülejäänud hoone süsteemi. Automaatika võimaldab ruumide temperatuure vastavalt vajadusele reguleerida ning tagada optimaalne soojaga varustatus,“ loetleb Tool, tuues välja lisaväärtusena, et kaasaegne automaatika oskab hoolitseda süsteemikomponentide töökorras oleku eest ka kütteperioodi välisel ajal - sundkäivitab ringluspumba, et vältida pumba ja jaotuskollektori klappide kinnipaakumist.

Eelised paigaldajale:

Terviklahenduse garantii

Vähene hooldusvajadus

Süsteemi komponentide hea saadavus

Kompetents müügitiimis

Tootjapoolne kasutajatugi

Eelised tellijale:

Kasutajasõbralikkus - lihtne reguleerida

Temperatuuri ühtlane jaotus ruumis

Vähene hooldusvajadus

Energiasäästlik

Visuaalselt esteetiline – võimaldab kasutada kogu seinapinda

Kompetentne kasutajatugi

Terviklahendus tagab 100% töökindluse

Nii projekteerijale, paigaldajale kui ka lõpptarbijale on vajadusel tagatud operatiivne kasutajatugi. Kui süsteemi ehitamisel kasutada erinevate tootjate komponente, ei ole tagatud nende 100% kokkusobivus. Seega ei laiene süsteemile tootjapoolne garantii ning võimalike probleemide korral langeb vastutus paigaldajale. Kasutades ühe tootja terviklahendust, saavad nii paigaldaja kui ka tellija kindlad olla, et tooted sobivad 100% kokku. Selliselt on tagatud süsteemi kõrge kvaliteet, veekindlus, madal müratase ja hea reguleeritavus.

„Laitmatult toimiva süsteemi aluseks on nõuetekohane projekt. Põrandakütte ehitamisel soovitame kasutada ainult kvaliteetseid, tuntud tootjate komponente. Põranda konstruktsiooni sisse jääva toru osas võiksid nõudmised olla kõige kõrgemad – kord juba betooni valatud torustik jääb sinna tõenäoliselt kuni hoone elukaare lõpuni. Nõuetekohaselt paigaldatud põrandakütte toru säilitab oma omadused ning on hapnikutihe ka 50 aasta pärast. Samuti võib kindel olla, et kvaliteetsetest materjalidest põrandakütte hoolduskulud on minimaalsed. Piisab vaid üksikute liikuvate osade aeg-ajalt üle vaatamisest,“ kinnitab Tool.

Põrandaküttelahendusi müüb edasi Eestis Onninen AS, mille näol on tegu rahvusvahelise, Põhjamaid, Venemaad, Poolat ning Baltikumi hõlmava firmaga.

Onninen AS esindused asuvad üle Eesti, täpsemat infot saab www.onninen.com

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785