5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaama kõrvale kerkib büroohoone

www.technopolis.ee/lootsa12

Ülemiste City ärilinnaku suurarendaja Technopolis Ülemiste AS investeerib 13,6 miljonit eurot uue 13korruselise büroohoone ehitusse. Uue hoone asukoht ja ümbritseva linnaku võimalused loovad tipptasemel kasvukeskkonna tänapäevastele ning rahvusvahelistele ettevõtetele.

2018. aasta esimeses pooles valmiv Lõõtsa 12 büroohoone hakkab kandma Alexandre Liwentaali nime. Eesti juurtega aviaator ja lennunduse arendaja tegi ajalooallikate järgi maailma esimese motoriseeritud õhulennu. Idee just tema nimi majale omistada tuleneb Lõõtsa 12 asukohast. Nimelt asub lennujaam hoonest kõigest kolme minuti tee kaugusel. Logistiliselt loob see erakordsed mugavused sageli reisivatele ettevõtjatele ja töötajatele.Mugavaks teevad Lõõtsa 12 büroohoone tulevaste üürnike elu ka ümbritseva nutikalt lahendatud ärilinnaku võimalused. Linnakus pakutakse hulganisti teenuseid. Alates erinevatest tervise- ja heaoluteenustest kuni enesearendamise, sportimisvõimaluste ning lasteaiani välja. Kõik eluks vajalik on Ülemiste City ärilinnakus olemas. Väliste mugavuste kõrval on uuel büroohoonel ka hea sisekliima ja tänapäevaselt säästlik toimimine. Sarnaselt Technopolis Ülemiste viimati valminud Lõõtsa 5 büroohoonega taotletakse sellele kõrget ehitistele keskkonnasäästlikkuse eest välja antavat LEED GOLD sertifikaati.

Juba ehitatavas arenduses on arvestatud ka suureneva liikluskoormuse ja autode arvuga. Samal ajal büroohoone ehitusega käivitub 12 000 m² parkimismaja ehitus, kus jagub tulevikus kohti ca 450 autole. Parkimismaja valmimistähtaeg on planeeritud vahetult enne büroohoone ehituse lõppu, et teha juba ennetavalt ruumi uutele parkijatele. Ühtlasi on 2018. aasta keskpaigaks valmis Tallinna lennujaama, Ülemiste Cityt ja kesklinna ühendav trammiteelõik, mis muudab ka ühissõidukiga liikumise mugavamaks.

Läbimõeldud ja kvaliteetset arendust teostav Technopolis Ülemiste AS kuulub rahvusvahelisse Technopolise gruppi. Tegemist on Helsingi börsil noteeritud ettevõttega, mis pakub büroopindu ja teenuseid kokku 20 ärilinnakus Soomes, Rootsis, Norras, Eestis, Venemaal ja Leedus. Ülemiste City linnakus tegutseb suur hulk Eesti edumeelsemaid ettevõtteid ja oma valdkonna liidreid.

Uuest büroohoonest saab lugeda lähemalt www.technopolis.ee/lootsa12

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785