Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektritsentrum: Oleme tipus ka 20 aasta pärast

Foto: Elektritsentrum
Tänavu 20-aastaseks saav Elektri­tsentrum AS töötab igapäevaselt selle eest, et elektrivõrk kestaks ja tänavad oleksid valgustatud.

Kogenud personal

“Erialapersonali kogemustepagas on väga suur ning meil töötab mehi, kes on juba 50 aastat elektritöid teinud,” sõnab Viil. “Kõik need aastad oleme püüdnud oma kaadrit säilitada, palgata juurde vabariigi parimaid töömehi ning seisnud selle eest, et väärt personal firmas püsiks.”

Mure järelkasvu pärast

Viil lisab, et kahjuks jõuab tänapäeval aina vähem andekaid noori elektriku ameti omandamiseni, sest trendikam on õppida näiteks infotehnoloogiat.

“Tunneme tegelikult siirast muret oma järelkasvu pärast ja loodame, et andekaid noori jagub ka spetsiifilisse energeetika­valdkonda. Heaks traditsiooniks on, et elektriehituse valdkonnas juhtivatel kohtadel isad on oma lastele või lastelastele heaks eeskujuks on ning soov end sama valdkonnaga siduda väljendub järelkasvu erialavalikus.”

ASi Elektritsentrum on üks suuremaid Eesti kapitalil põhinevaid elektrivõrkude ehitajaid ja elektritööde tegijaid. Juhatuse esimehe Ivar Viili sõnul on 144 töötajaga ettevõtte pikaealisuse võti meeskonna professionaalsus ja stabiilne töökvaliteet.

ASi Elektritsentrum asutasid 1994 Harju KEKi Elektritööde jaoskonnas töödejuhatajatena ametis olnud Eesti mehed Ivar Viil, Neeme Teder, Rein Edovald, Ennu Põldma, Ants Pillov ja Ülo Rapp. Poolteist aastat pärast ettevõtte loomist koliti äsjavalminud kontorihoonesse Tallinnasse Vääna tänav 13, mis on tänaseni Elektritsentrumi peahoone. Ettevõttel on esindused ka Tartus, Pärnus, Kärdlas ja Viimsis.

Töötajate arv on kasvanud algusest ligi 3 korda

Kui algusaastatel töötas Elektritsentrumis 50 inimest, siis tänaseks on töötajate arv 144. Töid teostatakse üle Eesti Sõrve säärest Narvani. Viimased tähtsamad ja suuremad objektid on olnud näiteks Pärnu ümbersõidu suurprojekti käigus paigaldatud elektrivõrk ja tänava­valgustus, ca 1250 masti koos valgustitega, Põhja-Eesti Regionaalhaigla sisemine elektrivõrk, Mäo ja Jõhvi liiklussõlmede ja Tallinna ringtee valgustus, Tallinna Lennujaama renoveeritud elektrivõrk jne.

Tõestamaks klientidele suutlikkust organiseerida töid korrektselt ja häid tavasid silmas pidades on ASi Elektritsentrum juhtimissüsteem sertifitseeritud, vastates ISO kvaliteedi-, keskkonna- ning töötervishoiu ja tööohutuse juhtimissüsteemide standardite nõuetele.

Plaan edukalt jätkata ka järgmised aastakümned

Vaatamata sellele, et elektrivõrkude ehituse valdkonnas lähiajal kasvu näha ei ole, on juhtkond siiski optimistlik, et Elektritsentrum püsib ning on suurtegija ka järgmise 20 aasta pärast. Abiks oleks siin muutused riigihangete süsteemis. Praegune olukord, kus ainsaks kriteeriumiks on madalaim hind, ei ole jätkusuutlik.

Ideaalne oleks olukord, kus elektrivõrku renoveeritaks pikemalt tulevikku vaatavate projektide järgi ja pakkujate ring oleks piiratud reaalset tööjõudu, tehnikat ja kompetentsi omavate ettevõtetega.

„Oleme tipus ka 20 aasta pärast!“, ütleb Viil kindlalt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785