Autor: Ehitusuudised • 13. detsember 2022

Aasta ehitaja: vahel mõtlen, et miks ma seda tööd küll teen

Eetris on ehitusuudised saates rääkisid Aasta ehitaja konkursi võitnud Merko Ehituse projektidirektor Taavi Lipp ja aasta ehitusinseneri kandidaadiks esitatud CES OÜ vanemkonstruktor Tanel Kullamägi ehitaja ja projekteerija igapäevatöö rõõmudest ja muredest ning omavahelisest koostööst Tallinna Muusika- ja Balletikooli (MUBA) ehitamise näitel.
Taavi Liiv ja  Tanel Kullamägi Äripäeva kontoris. Foto autor: Äripäev.

„Vahel tulevad mõtted, et miks ma seda teen, aga see läheb kiiresti üle, sest see on huvitav ja vaheldusrikas,“ rääkis Taavi Lipp, mis teda on pikka aega ehituses kinni hoidnud ja miks ta seda jätkuva innuga teeb.

„Ehitaja ja projekteerijal on võimalik endast maha jätta midagi käega katsutavat ja silmaga nähtavat. Samuti toimub ehitus juba suures osas arvutis, see ei ole enam valdavalt maksuliine ala ning ka naised saavad hästi hakkama,“ innustas Tanel Kullamägi noori enam seda eriala valima.

Saates räägitakse ka, et MUBA ehitus algas 2020. aastal ja langes seetõttu keerulisse perioodi, mil koroonakriisile järgnes materjalikriis ning Ukraina sõda - kuidas need ehituse käiku mõjutasid ja kuidas nendest kriisidest läbi mindi.

Jagasime kogemust, kuidas kaasaegsete tehnoloogiate ja BIMi mudelprojekteerimise tavapärasest suurem kasutamine kasuks tuli ja mille taha ehitusplatsil BIMi rakendamine takerdub.

Samuti tuuakse saates esile, kuidas saadud kogemus mõjutas uusi projekte ja mis innustaks noori ehitust õppima minema, et vähendada kroonilist ehitajate ja inseneride puudust.  Saatejuht on Teeli Remmelg.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785