9. detsember 2022

Kohalikul omavalitsusel on õigus nõuda arendajalt leppetrahvi

Ehituse teabevara peatoimetaja Tuulikki Laesson.
Autor: Andres Laanem
Saates „Teabevara tund“ räägitakse arendajate ja omavalitsuse vahelistest halduslepingutest, arendaja kohustustest seoses avaliku taristu väljaehitamisega, riigikohtu lahenditest ja samuti sellest, milliseid muudatusi ehituse valdkonnas on oodata järgmisel aastal.

1. novembril jõustus planeerimisseaduse säte, mis käsitleb avaliku infrastruktuuri väljaehitamist. Millistel juhtudel on kohalikul omavalitsusel õigus nõuda arendajalt leppetrahvi, selgitab ehituse ja riigihanke spetsialist ning õigusbüroo Laesson & Partnerid juht Tuulikki Laesson.

Saadet juhib Äripäeva teabevara toimetaja-projektijuht Külli Seppa.

Kuula saadet siit:

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785