Autor: Lauri Leet • 8. detsember 2021

Põrandate alt leiab igasugust sodi

Üks põrandate vajumise põhjustest võib olla maetud ehitusjäätmed.
Autorid: Stefan Dinse, Panthermedia
Vundamentide ja põrandate all oleva pinnase stabiliseerimise ja taastamisega tegeleva ettevõtte Uretek Baltic müügidirektor Mihkel Vaidlo selgitab hooaja viimases "Eramaja ehituse" saates, et aeg-ajalt tuleb ette juhtumeid, kus erinevalt projektis ette nähtud mineraalsest materjalist tuleb põrandate alt välja hoopis mulda, juurikaid, freesasfalti või ehitusprügi.

Saates räägime, mida peaks silmas pidama ja mida jälgima, kui tahta varakult jälile saada esimestele märkidele, mis viitavad võimalikele vajumistele ja nihetele hoones, ning ka sellest, mida saab ise maja hooldades teha, et hoone säiliks maksimaalselt hästi. Tutvustame ka Uretek Balticu pinnase stabiliseerimise tehnoloogiat, mis põhineb spetsiaalse geopolümeeri põranda alla “süstimisel”. Saadet juhib Lauri Leet.

Saadet saab kuulata siit:

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785