Eesti-Soome gaasitoru ehitati sprinditempos

Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnector maismaaosa ehituse pidulik avakeevitus. Scanweldi ja Alvora projektidirektor Roland Vaikmäe, Eesti Gaasi juht Ants Noot, Eleringi juht Taavi Veskimägi ja Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.  Foto: Liis Treimann

Eesti ja Soome vahelise gaasitoru Balticconnector Eestis paikneva maapealse osa ehitamine oli kui sprindi tempos maratoni jooksmine, tõdeb saates EG Ehituse, Scanveldi ja Alvora ehituskonsortsiumi projektidirektor Roland Vaikmäe.

Saates "Eetris on ehitusuudised" räägime, kuidas õnnestus 53,5 kilomeetri pikkuse gaasijuhtme ehitus, mille käigus ühendati 12,5 meetri pikkused torud ligi 5000 keevituse abil. Uurime, kas ja kui palju pidi meeskond töö õnnestumise nimel tegema ületunde ning milliseid lahendusi seoses keeruka tehnika ja tehnoloogiaga leidma.

Pane tähele!

Balticconnectori ehitusest räägib lähemalt EG Ehituse juht Ahto Aruväli 30. jaanuaril toimuval Ehituse projektijuhtimise hommikuseminaril.

Pane ennast kirja SIIN.

Saadet juhib Lauri Leet.

Kuulake saadet siit:

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785