24. september 2015
Jaga lugu:

Tugev ehitusettevõte püsib kahe jalaga maas

Hoone Pärnumaal: ühes küljes tuulekoda, ümarvintskapp, sirm ukse kohal.   

Ehitusettevõtte tugevust näitab võime alustatu lõpule viia ning oskus üle jõu käivatest asjadest hoiduda, ütleb ehitusettevõtte Rajas Katused OÜ juht ja omanik Hardi Rajas.

„Meie oleme alati tugevalt kahe jalaga maa peal ega võta ette töid, mis võivad osutuda liiga mahukaks. Tänu sellele viimane alati oma alustatu lõpule ning jälgime, et tehtud töö oleks kvaliteetne ning vigadeta,“ kirjeldab Rajas oma ettevõtte töökultuuri.

Ta lisab, et tema kui juhi roll on alati kontrollida isiklikult üle kõik pisemadki detailid, sest kui töö on jagatav, siis vastutus mitte. Oluline on kliendile selgitada ka garantii pikkust ja olemust, tellija õigusi ning teostaja kohustusi.

Rajas Katused OÜ sai alguse kolm aastat tagasi, kui Hardi Rajas tundis, et teda tema endises töökohas ei vajata ning tekkis soov edasi omal käel minna. Ta registreeris koheselt enda nimele uue firma ning juba järgmisel päeval seniselt töölt lahkudes alustas eraettevõtjana.

Rajas ehitab juba Rootsiski

Alguses pani Rajas Katused rõhku rookatustele, ent peagi mõisteti, et ainuüksi nendega ära ei ela, sest rookatuste hiilgeajad olid möödas. Soomlased enam eriti Eestisse vanas stiilis maju ei soetanud ning eestlane ei ole suur rookatuste fännaja. Kuigi tööd ja tegemist oli veel objektidega Soomes, et julgenud Rajas pelgalt neile lootma jääda.

„Täna kolme aasta möödudes oleme suutnud palju areneda ning ehitame juba Rootsis „võtmed-kätte“ maju. Esimene on kohe valmimas ja teise puhul sai samuti leping sõlmitud – seega võin öelda, et olen palganud väärt töötajad, kes on end igati tõestanud ning keda usaldatakse,“ kiidab Rajas, lisades, et lisaks uutele majadele teostatakse ka vanematele hoonetele juurdeehitusi ning sedagi algusest kuni katusepleki paigaldamiseni.

Kui meenutada kolme tegutsemisaastat, siis nende jooksul on ettevõtte juhi sõnul juhtunud nii mõndagi: käidud kohut ja kulutatud inkassofirmade uksi, makstud kõik oma säästud maksudeks ja palkadeks ning laenugi võetud, elatud üle konkurentide laim ning lõpuks jõutud tänu eestlikule jonninile välja selleni, et firma peab jätkama ning oma mainet ja usaldusväärsust kasvatama.

Tööd tuleb teha südamega

Rajas Katused hingekirjas on hetkel kaheksa inimest, kuid plaanis on lähiajal palgata veel 2-3 töötajat lisaks. „On olnud aeg, mil tegin üksinda tööd. See oli siis, kui kaks tellijat jätsid arved tasumata. Kuigi oli plaanis juba otsad kokku tõmmata, sain siiski tasapisi jälle jalad alla ning tänasel päeval ei kahetse seda sugugi! Olen mõistnud, et tööd tuleb teha südamega – ainult siis kutsutakse sind tagasi ning levitatakse head kuulsust suust-suhu edasi. See ongi tänaseni meie reklaamiks olnud,“ kõneleb Rajas.

Hetkel on ettevõttel tööd ees järgmise suveni ning lähiaastate jooksul loodetakse veelgi kasvada. Täna on Rajas Katused OÜ tegevusaladeks katuste ehitamise ja „võtmed-kätte“ elamuehituse kõrval  palkmajade renoveerimine, üld- ja remonditööd, omanikujärelevalve ning ehitusalased konsultatsioonid. www.rajaskatused.eu

Rajas katused  
Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee