Autor: Johan Nestor, KPMG tehingute nõustamise osakonna finantsnõustaja • 31. august 2020

Kriis pühkis inseneribüroode käibekasvu möödanikku

Võrreldes 2019. aasta teise kvartaliga on inseneribüroode deklareeritud käibe langus olnud tagasihoidlik -2,9 protsenti, mis näitab, et kriis tabas inseneribüroode sektorit heade aegade harjal ning on pühkinud viimase aasta jooksul saavutatud käibekasvu möödanikuks, kirjutab Johan Nestor, KPMG tehingute nõustamise osakonna finantsnõustaja Äripäeva Infopanga konkurentsiraportis.
Foto: Pixabay

Maksu- ja tolliameti andmete põhjal on inseneribüroode sektori 2020. aasta teise kvartali deklareeritud käive oodatult võrreldes esimese kvartali seisuga langenud (-9,0 protsenti). Kuivõrd koroonakriis algas esimese kvartali lõpus, siis kriisist tingitud mõju võiski oodata just teise kvartali tulemustes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785