Autor: Johan Nestor, KPMG tehingute nõustamise osakonna finantsnõustaja • 21. mai 2020

Insenerid kõnnivad õhukesel jääl

Inseneribüroode esimese kvartali koondtulemus näitab, et insenerideni käibe langus kriisi alguses ei ole jõudnud. Palgahüvitist taotlenud ettevõtete suur hulk aga annab märku õhukestest reservidest, kirjutab KPMG tehingute nõustamise osakonna finantsnõustaja Johan Nestor Äripäeva Infopanga inseneribüroode kvartaliraportis.
Foto: Pixabay

2020. aasta esimese kvartali majandustulemused annavad aimu, millistes ettevõtlussektorites pandeemiast tingitud piirangud kõige vahetumalt mõju avaldasid ning millistesse see viitajaga jõuab. Inseneribürood on tugevas sõltuvuses ehitussektorist, mis tänavu esimeses kvartalis näitas võrreldes eelmise aastaga veel mõõdukat, 7-protsendilist käibekasvu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785