Autor: Jelizaveta Henno, NJORD Advokaadibüroo vandeadvokaat • 8. mai 2020

Ehituse töövõtulepingud pandeemias: kes vastutab ja millised õigused on tellijal?

COVID-19 pandeemia avaldab negatiivset mõju kõigi majandussektorite, loomulikult ka ehitussektori toimimisele ja nii mõjutab see ka ehituslepingute täitmist. Ehitustööde tellija jaoks on uue reaalsuse valguses murekohtadeks ehitustähtaegadest mittekinnipidamine ja tööde kvaliteet.
NJORD advokaadibüroo vandeadvokaat Jelizaveta Rastorgujeva
Foto: erakogu

Võttes arvesse paljudes riikides kehtestatud eriolukordi ja piiranguid, võivad tähtaegade mõjutajaks olla ehitusmaterjalide ja seadmete tarnete viibimised. Samuti võib ehitusettevõttes olla tööjõunappus, kuna töötajad võivad olla haiged või viibida karantiinis. Ka on hetkel probleeme välistööjõu kaasamisega. Kõigist neist asjaoludest tulenevalt ei pruugi olla võimalik ehitustöid algselt planeeritud tempos teostada ja tellijaga kokkulepitud tööde graafikus püsida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785