Arvamused
Ainult tellijale

Ehituse töövõtulepingud pandeemias: kes vastutab ja millised õigused on tellijal?

COVID-19 pandeemia avaldab negatiivset mõju kõigi majandussektorite, loomulikult ka ehitussektori toimimisele ja nii mõjutab see ka ehituslepingute täitmist. Ehitustööde tellija jaoks on uue reaalsuse valguses murekohtadeks ehitustähtaegadest mittekinnipidamine ja tööde kvaliteet.

NJORD advokaadibüroo vandeadvokaat Jelizaveta Rastorgujeva  Foto: erakogu

Võttes arvesse paljudes riikides kehtestatud eriolukordi ja piiranguid, võivad tähtaegade mõjutajaks olla ehitusmaterjalide ja seadmete tarnete viibimised. Samuti võib ehitusettevõttes olla tööjõunappus, kuna töötajad võivad olla haiged või viibida karantiinis. Ka on hetkel probleeme välistööjõu kaasamisega. Kõigist neist asjaoludest tulenevalt ei pruugi olla võimalik ehitustöid algselt planeeritud tempos teostada ja tellijaga kokkulepitud tööde graafikus püsida.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785