Autor: Tõnu Toompark • 19. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Eluruumide ehituslubade arv kerkis 30%

Statistikaameti andmetel sai 2013 III kvartalis ehitusloa 784 eluruumi. Ehitusloa saanud eluruumide kogupind oli 92 500 m2.

Aastataguse ajaga võrreldes kasvas ehitusloa saanud eluruumide arv 30% ja nende pind 16% võrre.

Fakt, et ehitusloa saanud eluruumide arv tõusis rohkem, kui ehitusloa saanud eluruumide pind näitab, et ehitusloa saanud korterite osakaal ja vähenenud suurte elamispindade (ühepereelamud, ridamajad, paarismajad) osakaal.

Tähelepanu väärib see, et ehitusloa saanud eluruumide arv ja pind on jätkuvalt oluliselt suuremad, kui kasutusloa saanud eluruumide arv ja pind. See tähendab, et paljud ehitusload jäävad nö sahtlisse ootama.

Ehitusloa saanud eluruumide arv ja pind kvartalite lõikes

Ehitusloa saanud eluruumi pind kvartalite lõikes, m2

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785