Autor: Tõnu Toompark • 5. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluasemelaenude käive kasvas aastaga 19%

Eluasemelaenude intressimäär jätkab endiselt madalal kursil. 2013. a. septembrikuine uute eluasemelaenude intressimäär oli Eesti Panga andmetel 2,53%.

Madal intressimäär on seejuures olnud tegur, mis on aidanud inimestel eluasemelaene võtta. 2013 III kvartali eluasemelaenude käive lõi 2009. aasta järgse rekordi ja oli 191 miljonit eurot. See on 19% kõrgemal, kui aasta tagasi.

Madala intressimäära kõrval on sedavõrd suurt eluasemelaenude käivet toetanud keskmise palga kasv.

Eluasemelaenude jääk püsib juba kolmandat aastat 5,8 ja 6,0 miljardi euro vahel. Kasvava laenukäibe valguses tähendab see, et pangad väljastavad uute eluasemelaenudena sama raha, mis nad teiste laenude tagastamise arvelt igakuiselt kokku korjavad.

Eluasemelaenu intressimäär, euribor, laenumarginaal, %

Eluasemelaenude jääk ja käive kvartalite lõikes, mln €

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785