Autor: Tõnu Toompark • 9. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 2012. aastal sai Eestis kasutusloa 1990 eluruumi

2012. aastal sai Eestis statistikaameti andmetel kasutusloa 1990 eluruumi. Neis eluruumidest 71% ehk 1410 valmisid Harjumaa, Tallinna osakaaluks jäi omakorda 46% ehk 908 valminud eluruumi.

Kui kogu Eestis valminud eluruumide arv kasvas aastaga napi 4% võrra, siis Harjus-Tallinnas valmis 2012. aastal eluruume aasta varasemast vähem. Harjumaakonnas tervikuna oli valminud eluruumide arvu langus 5%, Tallinnas aga isegi 11%.

Seejuures aga kasvas valminud eluruumide pind Harjumaal 6%, Tallinnas vastav näitaja vähenes 2%. See kinnitab eluruumide arendamise trendi tavapäraste 2-3-toaliste korterite aseme suuremate pindade suunas.

Tartu maakonnas valminud eluruumide arv oli 2012. aastal 284, Pärnu maakonnal 121.

Harjust-Tartust-Pärnust ülejäänud 12 maakonna peale oli valminud eluruumide koguarv 2012. aastal 175.

Kasutusse lubatud eluhoonete arv maakonniti

Kasutusse lubatud eluhoonete pind maakonniti, m2

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785