Autor: Tõnu Toompark • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: korteritehingud moodustavad kinnisvaratehingutest kolmandiku

2012 III kvartali kinnisvaratehingute koguarv oli 12 451. Aastaga kasvas tehingut arv 11%. Tehingute käive kasvas aastaga 12% ehk 543 miljoni euroni.

Kinnisvaratehingute koguarvu kasv on suuresti tingitud korteritehingute arvu kasvust, mis küündis 24 protsendini. Muudes tehinguliikides olid kasvunumbrid väiksemad.

Korteritehingute arv oli kriisi senistel sügavaimal 2009. aastal kogu kinnisvaratehingutest 27%. 2012 esimese kolme kvartali jooksul on aktiivse elamispindad turu tingimustes korteritehingute arv suurenenud juba ühe kolmandikuni kinnisvaratehingutest kokku.

Kinnisvaratehingute väärtus (mln €, vasak telg) ja arv (parem telg)

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785