Autor: Tõnu Toompark • 31. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Harjumaa võtab 70% kinnisvarakäibest

Kinnisvaratehingute koguväärtusest 67% tehti eelmisel aastal Harjumaal.

Maa-ameti andmetel tehti Eesti 2011. aasta 41 885 kinnisvaratehingust 16 800 ehk 40% Tallinnas ja Harjumaal. Harju maakonna kinnisvaratehingute osakaal on viimased neli aastat püsinud 40-41% suurusjärgus kogu Eesti kinnisvaratehingute arvust.

Harju maakonnale järgnevad tehingute arvult Ida-Virumaa, kus tehti mullu 4242 tehingut ehk 10% kogutehingute arvust. Ida-Virumaale järgnes Tartumaa 3700 tehinguga (9%).

Tehingute koguväärtusest 1,76 miljardit eurot moodustab Harjumaa kinnisvaratehingute käive 67% ehk 1,19 miljardit eurot. Ida-Virumaale jäi kinnisvarakäibest kõigest 4% (69 miljonit eurot), Tartumaale 9% (158 miljonit eurot).

Pärnumaa 299 kinnisvaratehingut moodustasid Eesti kinnisvaratehingutest 7% ja käibest 80 miljonit eurot ehk 5%.

Kinnisvaratehingud maakondade kaupa, tehingute arv

Kinnisvaratehingud maakondade kaupa, kogupindala, hektarit

Kinnisvaratehingud maakondade kaupa, koguväärtus, miljon €

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785