Autor: Tõnu Toompark • 10. oktoober 2011

Aktiivne üüriturg pärsib elamispindade ostu-müügihindu

Elamispindade pakkumishindu kajastav KV.EE indeks on näidanud nappi tõusu ja kerkinud 61,8 punktile. Aastataguse ajaga võrreldes on indeks plussipoolel kõigest 0,8%.

Pakkumishinnast pisut enam on muutunud pakkumiste arv. Aastaga on müügipakkumiste arv kasvanud 4% ja hetke seisuga on portaalis KV.EE 20 500 elamispindade pakkumist. Küll on oluliselt vähenenud üüripakkumiste arv.

Aktiveerunud üüriturg omab oma mõju ka korterite ostu-müügiturule. Oleme olukorras, kus kinnisvarahinnad on madalate palkade ja kõrge tööpuuduse tingimustes kättesaamatud on üüriturg muutunud vilkaks.

Selle tulemusena pöördub uut kodu otsiv inimene elamispinna ostmise asemel üüriturule. Seetõttu on elamispindade ostu-müügihindade tõus pärsitud. Seda isegi vaatamata isegi faktile, et sissetuleku ja eluaseme ostu-müügihinna suhe on viimaste aastatega võrreldes ostja jaoks vägagi soodsal tasemel.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688