23. jaanuar 2015
Jaga lugu:

Soome valis aasta betoonehitise

Kui Eestis on Aasta betoonehitise konkurss käimas, on põhjanaabrid oma valiku teinud. Soome aasta betoonehitis asub Helsingis kõigile eestlastele tuttava Länsisatama terminali läheduses.

Helsingis Tallinki terminali läheduses aadressil Länsisatamankatu 23 asuv kortermaja, mille nõudlik arhitektuur esitas ehitajale suure väljakutse. Hoone valmismise puhul hinnati kõrgelt arhitektuurset lahendust, ehtiuslikku projekteerimist ning lõppkvaliteeti. Tulemust peetakse muljetavaldavaks ning hoonet on esitatud juba kui uueks ehituslikuks vaatamisväärsuseks.

Keerukas lahendus ja uued tehnoloogiadHoone kümnekorruselise torni fassaadil on kasutatud rohkesti pitselemente, mida valmistati kiudbetoonist. Fassaadide puhul kasutati uut klaaskiust betooni tootmistehnoloogiat.

Töö puhul märgiti ära, et hoone puhul jätab raskesti tajutavana betoon õhulise mulje. Samuti märgiti ära betooni kasutamine välisseinte puhul, kus on kasutatud ka kolme eri tüüpi lahenust: graafiline betoon, matistatud ning väga siledaks lihvitud betooni. Iga tüüp peegeldab valgust erinevalt, mis loob fassaadile mängulisuse.

Faktid hoone kohta Arendaja: Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto Att: Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy: Insinööritoimisto Jonecon Oy: NCC Rakennus Oy: Ämmän Betoni Oy: Rieder Smart Elements GmbH ja Seroc Oy

Arhitekt

Projekteerija

Ehitaja/Peatöövõtja

Betoonelementide tootja

Kiudbetooni tootja

Foto: Betoniteollisuus ry
Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt